HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP'de ön seçim günü; parti üyeleri sandık başına gitti

CHP'li üyeler milletvekilli adaylarını belirlemek amacıyla, bugün 45 bölgede sandık başına gitti.

CHP'de ön seçim günü; parti üyeleri sandık başına gitti

CHP Parti Meclisi (PM), 55 seçim bölgesinde önseçim kararı aldı. Adıyaman, Malatya, Mersin, Zonguldak, Kahramanmaraş, Muğla, Kayseri, Adana ve Tekirdağ'da önseçimi gerçekleştiren CHP'de, bugün ise aralarında İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirlerin de bulunduğu 45 bölgede daha hakim denetiminde sandığa gidilecek.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir ikinci bölgede önseçim kararı aldığı partide, eski Genel Başkan Deniz BaykalAntalya'da, CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayıMustafa Sarıgül ise 2. bölgede önseçim yarışında olacak. Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş da bu bölgede üyelerden oy isteyecek.

Öte yandan daha önce birinci sırası kontenjan adayına ayrılan Trabzon'da, örgütten gelen tepki üzerine eğilim yoklaması kararı alınmıştı. Trabzon'da da üyeler, örgüt denetiminde sandığa gidiyor.

Milletvekili aday adaylığı için 2 bin 822 kişinin başvurduğu CHP'de, 10 ildeki adaylar ise belirlenmişti.

Yalova'da Muharrem İnce, Elazığ'da Feyzi Septioğlu, Tekirdağ'da Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak ve Milletvekili Candan Yüceer'in adaylıkları kesinleşmişti. Eğilim yoklaması yapılan Malatya'da ise yine Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba'nın adaylığının kesin olduğu açıklanmıştı.

Ankara'daki seçimler

Partinin eski Genel Sekreterlerinden Önder Sav ve bu dönemde parti sözcülüğü görevinde bulunan Hakkı Süha Okay ise Ankara birinci bölgeden ön seçim aday adayı oldu.

Ankara 1. bölgede 86 aday adayı, 2. bölgede ise 53 aday adayı önseçimde yarışacak. Önseçimde 1. bölgede 45 bin 725, 2. bölgede 26 bin 728 olmak üzere iki bölgede toplamda 72 bin 453 üye milletvekili adaylarını belirlemek için oy kullanacak.

Önseçimde 1. bölgede oy kullanacak üyeler en az 7, en fazla 14 aday adayına, 2. bölgede ise üyeler en az 6 en fazla 12 aday adayına oy kullanabilecek.

Oy kullanımı, saat 17.00'ye kadar sürecek.

Üyeler için birinci ve ikinci bölgede, ilçeler de dahil olmak üzere farklı 25 okulda sandık kuruldu.

-Hakim denetiminde önseçim yapılacak yerler

CHP'de hakim denetiminde önseçim yapılan yerler ise şöyle:

"Afyon, Aksaray, Amasya, Ankara 1. bölge (1, 3, 5, 7'inci sıralar merkez adayı), Ankara 2. bölge (1 ve 3'üncü sıralar merkez adayı), Antalya (3. sıra merkez adayı), Aydın (1. sıra merkez adayı), Balıkesir, Bartın, Bilecik, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale (delegelerin katılımıyla önseçim), Çorum, Denizli, Düzce, Edirne, Erzincan, Giresun, Isparta, İstanbul 1. bölge (1, 3, 5, 7, 9'uncu sıralar merkez adayı), İstanbul 2. bölge (1, 3, 5, 7'inci sıralar merkez adayları), İstanbul 3. bölge (1, 3, 5, 7, 9'uncu sıralar merkez adayları), İzmir 1. ve 2. bölge (1, 3, 5'inci sıralar merkez adayları), Karabük, Karaman, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Kilis, Konya, Kütahya, Manisa, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Samsun, Sinop, Sivas, Uşak, Yozgat."

SARIGÜL SANDIK BAŞINA GEÇEREK OY KULLANDI

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) milletvekili aday listesini belirlemek için gerçekleştirdiği ön seçimde CHP İstanbul Milletvekili Aday Adayı Mustafa Sarıgül, sandık başına geçerek oy kullandı.

Ön seçimi demokrasi bayramı olarak değerlendiren Sarıgül, "Partili arkadaşlarımız özgür iradeleriyle oylarını kullandı ve kullanmaya devam ediyorlar. Bende oyumu ulusumun mutluluğu ve sosyal demokrasinin geleceği için kullandım. CHP'nin ön seçime girdiği dönemler en güçlü çıktığı dönemlerdir. CHP 1977 yılında Bülent Ecevit genel başkanlığında ön seçimi uyguladı ve çok büyük başarı elde etti. Ön seçim sokakların, mahallelerin sesinin parlamentoya yansımasıdır. Ön seçim, partili arkadaşlarımızın birbirlerini daha yakından tanımaları için çok önemli bir demokrasi bayramıdır. Benim en büyük arzum ön seçimde yaşadığımız heyecanı genel seçimde sandıklara yansıtmak” dedi.

Mustafa Sarıgül, ön seçim heyecanının genel seçimlerde sandığa yansıyacağına inandığını kaydederek, "Kim kazanırsa kazansın kazanan Türkiye Cumhuriyeti olacaktır. Kim kazanırsa kazansın demokrasi kazanacaktır. Kim kazanırsa kazansın CHP'nin kurumsal kimliği kazanacaktır. Ön seçim heyecanının genel seçimde de sandıklara yansıyacağına inanıyorum. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun verdiği kararı ben çok büyük bir memnuniyetle karşılıyorum. Ön seçim partimize bir dininizim getirecektir. Ben şuna inanıyorum partilisine güvenmeyen bir siyasi olamaz. Siyasi hem partilisine güvenmeli ve bütün yurttaşlarımıza güvenmeli” şeklinde konuştu.

Hakim gözetiminde gerçekleştirilen oy kullanma işlemi saat 17.00'de sona erecek

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler