HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP’den AYMM’ye Sertel çağrısı

Mustafa Balbay, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında milletvekili adaylığı YSK tarafından düşürülen Atila Sertel'in bireysel başvurusunu Anayasa Mahkemesinin kabul ettiğini belirtti.

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, YSK tarafından milletvekilliği iptal edilen Atila Sertel'in bireysel başvurusu için Anayasa Mahkemesinden hızlı bir karar beklediklerini belirterek, "Eğer şu ara bir sonuç alınırsa listeler yenilenebilecek" dedi.

-"SİYASAL CİNAYET İŞLENİYOR"-

YSK'nın seçimler için son merci olmadığını ifade eden Balbay, "Anayasa Mahkemesi demiştir ki 'ben YSK'nın kararlarına bakarım, incelerim' demiştir. Yüksek Seçim Kurulu Atila Sertel'e demiştir ki 'sen devlet memurusun'. Tam Aziz Nesinlik bir tablo ile karşı karşıyayız. Bugün Türkiye'de herkesin gözü önünde ve TBMM'nin gözü önünde bir siyasal cinayet işlenmekte. O zaman YSK bazıları için sürat köprüsü, bazıları için sırat köprüsü" dedi.

Anayasa Mahkemesi'nden sağlıklı bir karar beklediklerini ifade eden Balbay, "Eğer Atila Sertel ile ilgili önümüzdeki 4-5 gün içinde bir karar verilmesi halinde listenin yeniden değerlendirilebileceği görüşü hakim. Henüz Atila Sertel'in hakkının iade edilme süreci bitmedi" diye konuştu.

-"ATİLA SERTEL'İN SİYASAL HAKKI ÖLDÜRÜLMEK ÜZEREDİR"-

Bu kararın hızlandırılması gerektiğini kaydeden Balbay, şöyle devam etti:

"Bu ölümcüldür. Atila Sertel'in siyasal hakkı öldürülmek üzeredir. Seçimlere 30 günlük bir süre kalmıştır. Atila Sertel siyaset sınırının dışında tutulmak istenmektedir. Anayasa Mahkemesinin olabildiğince hızlı karar vermesini beklemekteyiz. Geç gelen adalet, adalet değildir. Anayasa Mahkemesinden çok büyük bir olasılıkla döneceğini düşünüyorum ama zamanın geçmesine de çok üzülüyorum. Bugün bir ay kaldı. Eğer şu ara bir sonuç alınırsa listeler yenilenebilecek."

Sertel'in bir kumpas ile karşı karşıya olduğunu iddia eden Balbay, "Anayasa Mahkemesi bunu çözebilir. Bütün odaklandığımız nokta Anayasa Mahkemesinin bir an önce bu kararı vermesi" ifadesini kullandı.

-"BARZANİ, AMERİKA İLE ZATEN İÇ HATLAR GİBİ UÇUYOR"-

Barzani'nin açıklamalarına ilişkin soruya Balbay, "Barzani, Amerika ile zaten iç hatlar gibi uçuyor. Yani değerlendirmelerine çok şaşırmadım. Irak'taki gelişmelere Irak karar vermiyor" yanıtını verdi. (ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler