HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP’den Başbakan’a ‘darbeci’ yanıt

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, "Siz de darbecisiniz" ifadesiyle başlayan "darbe" polemiği sürüyor.

ANKARA (ANKA)- CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, "Başbakan önce bir kendisine bakmalı. Darbenin askeri olanı vardır, sivil olanı vardır. AKP bir sivil darbeyle Türkiye'de muhalefeti susturmak istiyor" dedi.

Gök, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında İç Güvenlik Paketi'ni ve Başbakan'ın "Siz de darbecisiniz" sözünü değerlenirdi.

-"PATLAMAYA HAZIR BİR BOMBA ŞU ANDA MECLİS'TEDİR"-

İç Güvenlik Paketi'ni "patlamaya hazır bir bomba" olarak niteleyen Gök, şöyle devam etti:

"Meclis'e gönderilen İç Güvenlik Paketi tam bir bombadır, patlamaya hazır bir bomba şu anda Meclis'tedir. AKP'nin kendi kurmak istediği devlet anlayışı içerisinde bir sivil darbeyi gerçekleştirmek istiyorlar. Başbakan önce bir kendisine bakmalı. Darbenin askeri olanı vardır, sivil olanı vardır. Meclis'teki sayısal çoğunluğuna güvenerek Türkiye'nin kurumlarını ve kurallarını tahrip eden bir sivil darbe girişimlerini yaşıyoruz."

-"AKP SİLAHLI KUVVETLERİ YARATILMAK İSTENİYOR"-

İç Güvenlik Paketini sert sözlerle eleştiren Gök, "İç Güvenlik Paketi bu haliyle geçtiği takdirde AKP kendi emniyetini kurmuş ve çok vahim bir şekilde Türk Silahlı Kuvvetlerinin en önemli unsurları olan Jandarmayı da İçişleri Bakanlığına vermek suretiyle bir AKP silahlı kuvvetleri yaratılmak isteniyor" dedi.

- "AKP BİR SİVİL DARBEYLE TÜRKİYE'DE MUHALEFETİ SUSTURMAK İSTİYOR"-

AK Parti'nin bir sivil darbeyle Türkiye'de muhalefeti susturmak istediğini iddia eden Gök, şöyle dedi:

"Bir yandan yargı bir yandan devletin silahlı gücünü elinde tutan Emniyeti yönetmek bir yandan da Jandarma gibi önemli bir kurumun büyük bir kesimini kendisine bağlamak suretiyle AKP bir sivil darbeyle Türkiye'de muhalefeti susturmak istiyor."

-"BÖYLE BİR DÖNEM DARBE DÖNEMLERİNDE DAHİ GÖRÜLMEMİŞTİR"-

AK Parti'ye İç Güvenlik Paketini geri çekmesi konusunda çağrıda bulunan Gök, "İç Güvenlik denilen paket AKP'nin sivil darbe girişiminin son aşamasıdır. Böyle bir dönem darbe dönemlerinde dahi görülmemiştir" diye konuştu.

Gök, böyle bir süreçte çözüm sürecinin başarıya ulaşamayacağını da iddia etti.

"Diyarbakır'da meydana Şeyh Said'in isminin verilmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna Gök, "Böylesine konularda bizim arzu ettiğimiz husus Türkiye'nin bütün hassasiyetlerinin gözetilmesidir. Bu hassasiyetler gözetilmeden yapılacak her adımında başka bir hassasiyet doğuracağı ortadadır. Başka istismar konularına açacak ve toplumda çatışma yaratacak her ortamın ben Türkiye'ye sıkıntı vereceğini düşünüyorum" yanıtını verdi.

Çözüm sürecine ilişkin soruya da Gök, "Bu konu Meclis çatısı altında parlamentoda grubu bulunan partilerin oluşturacağı komisyon ile yürütülmeli. Başbakan ve MİT Müsteşarının etrafında 4-5 kişinin bildiği muhatap olarak alınan HDP'nin ise hiçbir yöneticisinin bilmediği bir süreci konuşuyoruz. Böyle bir tabloda bu süreci yürütmeleri ve çeşitli angajmanlara girmeleri anlaşılıyor ki hükümetin şuanda bulunduğu en büyük sıkıntı kaynaklarından bir tanesidir" dedi.

Süheyl Batum'un CHP'den ihraç edildiği yönündeki haberlerin hatırlatılması üzerine Gök, "Hayır bu konuda bir bilgim yok. O konuda YDK Başkanımız bir açıklama yapar herhalde karar alındıktan sonra" yanıtını verdi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler