HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP'den Birgül Ayman Güler'e ilk tepki!

Akif Hamzaçebi, CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler’in sözlerine katılmadığını söyledi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler’in ‘Türk ulusuyla Kürt milliyeti eşit olamaz’ şeklindeki sözlerine katılmadığını belirterek, “Demokrasilerde insanların kökenine göre bir ayrım yapılmaz. Türkiye Cumhuriyeti sınırlarında yaşayan tüm vatandaşlarımız eşit haklara sahiptir.” dedi.

[**

**](https://www.mynet.com/turk-ulusuyla-kurt-milliyeti-esit-olamaz-110100674777)

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Genel Kurul’daki ana dilde savuma hakkı görüşmelerinde CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler’in ‘Türk ulusuyla Kürt milliyeti eşit olamaz’ şeklindeki sözleri ile ilgili, “Demokrasilerde insanların kökenine göre bir ayrım yapılmaz. Türkiye Cumhuriyeti sınırlarında yaşayan tüm vatandaşlarımız eşit haklara sahiptir.” diye konuştu. Hamzaçebi, grubu temsilen yapılan açıklamanın önemli olduğunu vurgulayarak, “Grubu temsilen yapılan açıklama öndedir. İnsanlar kendilerini daha iyi ifade edebilecekleri dilde savunmalarını elbette yapabilirler. Genel Kurul’da bir çok görüş ortaya konabilir, bunlar daha iyi ve doğruyu bulmak için yapılır. Her vekilin görüşü de Genel Kurul’da tartışılır.” dedi.

Grup adına yapıla konuşmanın partinin görüşü olduğunu söyleyen Hamzaçebi, “Onun dışında milletvekilleri kişisel görüşlerini açıklayabilirler.” ifadesini kullandı.

(CİHAN)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler