HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP'den çözüm süreci için suç duyurusu

CHP'li ilçe başkanı 'Çözüm süreci' ile hükümet ve kamu görevlileri aleyhine 'Terör örgütüne yardım etmek' suçlamasıyla suç duyurusunda bulundu.

CHP'den çözüm süreci için suç duyurusu

CHP Ereğli İlçe Başkanı Bülent Ecevit Tatlıdil,2009-2015 yılları arasındaki 'Çözüm süreci' ile hükümet ve kamu görevlileri aleyhine 'Terör örgütüne yardım etmek' suçlamasıyla Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

CHP Ereğli İlçe Başkanı Bülent Ecevit Tatlıdil, suç duyurusunun ardından adliye binası önünde açıklama yaptı.'Çözüm süreci' adı altında terör örgütü PKK'ya yardım edildiğini öne süren Tatlıdıl, dönemin Başbakanı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ve eski Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, MİT Müsteşarı Hakan Fidan,ilgili il valileri ve kamu görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunduğu belirtti.

Tatlıdil, "Suç duyurumuzun içeriği çözüm süreci sırasında terör örgütüne adeta göz yumarak, hendekler kazılmasına, silah depolanmasına göz yuman Cumhurbaşkanımızdan başlayıp, hükümetin sorumlu tüm bakanları ve MİT Müsteşarı hakkında suç duyurusunda bulunduk. Artık konu yüce Türk adaletine intikal etmiştir'' dedi.

FOTOĞRAFLI

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler