HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP'den dört eski bakan için tartışma yaratacak 17 Aralık afişi

CHP, 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının yıl dönümü için afiş hazırlattı. Dört eski bakanın gözlerinin maskeyle örtüldüğü afişler tartışma yaratacak.

CHP'den dört eski bakan için tartışma yaratacak 17 Aralık afişi

CHP, yolsuzluk ve rüşvet iddiaları üzerine yapılan 17- 25 Aralık operasyonlarının 1'inci yıl dönümünde, İzmir'de 'Soyulduk ey halkım unutma bunu' sloganıyla sokağa inecek. Eski bakanların siyah maskeli fotoğraflarının yer aldığı afişler, izin alınamadığı için billboard yerine cadde ve sokaklara yapıştırılacak.

CHP İzmir İl Başkanlığı, Hükümet hakkında yolsuzluk ve rüşvet iddiaları üzerine yapılan 17- 25 Aralık operasyonlarının yıldönümü için hazırlık yaptı. CHP'lilerin kentin işlek cadde ve sokaklarına asacakları afişin üzerinde, haklarında yolsuzluk ve rüşvet iddiaları bulunan eski bakanlar Muammer Güler, Egemen Bağış, Zafer Çağlayan ve Erdoğan Bayraktar'ı gözlerinde siyah maskelerin yer aldığı fotoğrafları bulunuyor. Fotoğrafların altında '17- 25 Aralık Haftası yolsuzluk ve rüşvetle mücadele haftası olsun' yazısı yer aldı.

Bu yazı, yüzlerce tişört ve şapkaya da bastırıldı. CHP'li gençler tişörtleri giyip, şapkaları takarak, halka broşür dağıtırken, kadınlar da eylem yapacak. Milletvekilleriyle birlikte sokakta basın açıklamaları yapmaya hazırlanan CHP'li yöneticiler, 1,3 milyar lire olduğunu belirtilen Cumhurbaşkanlığı Sarayı yerine kaç okul, kaç hastane, kaç fabrika yapılacağını, kaç yoksula gelir sağlanacağı bildirilecek. CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, İzmir'de afişleri göstermek için billboard kiralamak istediklerini ancak özel şirketlerin izin vermediğini belirterek, şunları söyledi:

"İzmir'de billboardlar özel bir firmadan kiralanıyor. Buraları o dönemde başka şirketlere kiralamışlar. Bize vermediler. Ama bunu her koşulda yapacağız. Billboara koyamazsak başka yolla duyuracağız. Soyulduk ey halkım unutma bunu. Halkbank Genel Müdürü’nün evinde, kaynağı belli olmayan, ayakkabı kutuları içine saklanmış, 4.5 milyon dolar çıktı. Cumhurbaşkanı, 17- 25 Aralık'ı unutturmak için Amerika'nın keşfinden Osmanlıca'ya kafa karıştırmayı sürdüredursun CHP olarak bakan çocuklarının yatak odalarındaki çelik kasaları, para sayma makinelerini, elbise torbalarındaki paraları, 700 bin liralık kol saatini, müteahhitlerden toplanan havuz paralarını, Urla'da SİT alanına yapılan kaçak villaları unutturmayacağız. Çaldıklarını kusturana kadar peşlerindeyiz. Ülke tarihinin en büyük yolsuzluk skandalı için sokaklara ineceğiz. Haramilerin saltanatını yıkacağız."

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler