HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP'den Fazıl Say tepkisi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, AK Parti'nin zihin haritasının, gericiliğin tüm unsurlarını kutsarken, sanatın ve sanatçının özgürlüğünü tehdit olarak gördüğünü ifade etti.

Akkaya, "Fazıl Say'a yönelik linç kampanyası mevcut durumu gösteren bir ibret tablosudur" dedi.

Akkaya, 15 Nisan Dünya Sanat Günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin sanatın ve sanatçının toplumsal değeri bakımından istenilen noktada olmadığını belirtti. Akkaya, "AKP hükümetinin 11 yıllık uygulamalarına bakıldığında sanatın ve sanatçının sürekli aşağılandığı, yoğun bir itibarsızlaştırma kampanyasına maruz kaldıkları görülmektedir. Bu coğrafya, belediye başkanlarının "sanatın içine tükürdüğü', başbakanların heykellere "ucube' dediği, sanatçıların alenen tehdit edildiği bir coğrafyaya dönüştürülmüştür. Aynı zamanda, AKP; "akil adamlar' adı altında oluşturduğu propaganda gruplarına sanatçıları da dahil ederek, sanatçıyı sadece kullanılması gereken kişiler olarak gördüğünü ortaya koymuştur" dedi.

Sanatçıların, özgürlüklerini kaybederek sanatçı kimliklerini koruyamayacaklarını vurgulayan Akkaya, Twitter'daki ifadeleri nedeniyle 10 ay hapis cezasına çarptırılan dünyaca ünlü Piyanist Fazıl Say'la ilgili, "AKP'nin zihin haritası, gericiliğin tüm unsurlarını kutsarken, sanatın ve sanatçının özgürlüğünü tehdit olarak görmektedir. Fazıl Say'a yönelik linç kampanyası, mevcut durumu gösteren bir ibret tablosudur. Kendilerini her şeyin üstünde gören iktidarın "muhafazakâr sanat' takıntısı, ne kadar anti-demokratik bir süreç yaşadığımızın da bir göstergesidir" değerlendirmesinde bulundu.

Akkaya, 15 Nisan Dünya Sanat Günü'nde, sanatın ve sanatçının özgürleşebileceği bir ülke, hükümetlerin müdahalesinden arınmış bir toplum ve yaşamın her anının sanatla dolu geçmesini dileyerek, "Tüm sanatçılarımızı, medeniyet mücadelesinde yol gösteren rehberler olarak, saygıyla selamlıyorum" dedi.

ANKA

[

****](http://sayyac.mynet.com/tiklama/380?tags=marcamarcahabertextlink&url=http://www.marcamarca.com.tr?ref=mynettxt)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler