HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP'den gebe ve çocuğu olan hükümlüler için kanun teklifi

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, hakkında 5 yıl veya fazla hapis cezasına hükmedilen gebe hükümlülerin cezasının ertelenmesi; hakkında 5 yıl ve daha az hapis cezasına hükmedilmiş gebe veya

CHP'den gebe ve çocuğu olan hükümlüler için kanun teklifi

Tanrıkulu'nun, TBMM Başkanlığı'na sunduğu teklif, Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun'da Değişiklik Yapılmasını öngörüyor.

Buna göre, hakkında 5 yıldan fazla hapis cezasına hükmedilmiş gebe kadının cezası, çocuğu ölmüş ise bu tarihe, yaşıyor ise babasına verilmesine kadar ertelenecek. Hakkında 5 yıl ve daha az hapis cezasına hükmedilmiş, gebe veya 11 yaşından küçük çocuğu bulunan kadın hükümlülerin cezasını cezaevi dışında denetimli serbestlik tedbirleri ve elektronik cihazların kullanılması suretiyle takibi yoluyla infaz edilecek.

Gerekçede, düzenlemelerle, "yeni doğan çocuğun annesine duyduğu gereksiniminin temin edilmesi ve çocuğun sağlıklı bir ortamda büyütülmesi" ile "çocukların annelerinden ayrı veya sağlıksız koşullarda anneleriyle birlikte yaşamak zorunda bırakılmasının engellenmesi ile annesi ceza alan çocukların topluma sağlıklı bir şekilde kazandırılmasının" amaçlandığı belirtildi.

AA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler