HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP'den Günay’a “Savarona” mektubu

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, Savarona Yatı’yla ilgili Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’a mektup yazdı.

Sevigen, mektubunda “İçerisinde Mustafa Kemal Atatürk’ün anılarını barındıran Savarona Yatı müzeye dönüştürülerek, bu ayıptan kurtarılmalıdır” dedi.

Sevigen Bakan Günay’a gönderdiği mektubunda, Atatürk’ün hayatının son dönemlerinde yaklaşık 6 hafta kadar kullandığı, dünya liderlerini ağırladığı ve toplantılar yaptığı Savarona Yatı’nın fuhuş gemisi haline dönüştüğünün ortaya çıktığını söyledi. Atatürk’ün anısına büyük saygısızlık yapıldığını belirten Sevigen, yaşanan skandalın, Yat’ın tekrar müze haline dönüştürülmesi gerçeğini bir kez daha gündeme getirdiğini söyledi. Sevigen şunları söyledi:

“Gerekli koşullar sağlanıp, Maliye Bakanlığı’na yapılacak talep ile Atamızdan yadigar olan,içerisinde Mustafa Kemal Atatürk’ün anılarını barındıran Savarona Yatı müzeye dönüştürülerek, bu ayıptan kurtarılmalıdır. Eğer Maliye Bakanlığı tarafından ekonomik olarak çıkarılacak bir güçlük olursa da bilin ki Türk halkı yatın müze olması için başlatılacak her türlü kampanyaya destek verecektir. Unutmayalım ki Cumhuriyetin kurucusuna saygısı olmayan bir devletin kendisine de saygısı asla olamaz.”

ANKA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler