HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP’den heyet açıklaması: Biz hazırız

AK Parti ve CHP arasındaki koalisyon çalışmalarının heyetler arasında devam etmesi mutabakatının ardından, CHP'den "Bizim görüşme heyeti ve çalışma gündemimizi hazır" açıklaması geldi.

AK Parti ve CHParasındaki koalisyon çalışmalarının heyetler arasında devam etmesi mutabakatının ardından, CHP'den "Bizim görüşme heyeti ve çalışma gündemimizi hazır" açıklaması geldi.

Koalisyon çalışmalarını yürütmekle görevlendirilen Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelikile CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Haluk Koç, ilk görüşmelerinin ardından yöntem konusunda mutabakata varıldığını açıklamış, önümüzdeki süreçte ise oluşturulacak heyetlerin görüşmelere devam edeceği belirtilmişti.

-AK PARTİ BEKLENİYOR-

CHP Basın ve İletişim Koordinatörlüğü'den yapılan açıklamada, "Sayın Ömer Çelik-Haluk Koç arasında yapılan toplantıda, görüşmelerin başlaması için nerede ve ne zaman toplanılacağı konusu, hükümeti kurmakla görevlendirilen tarafça belirleneceği ifade edilmişti. CHP'nin görüşme heyeti ve çalışma gündemi hazırdır" denildi.

Açıklamayla, görüşmenin yeri ve zamanı konusunda hükümeti kurmakla görevli olan taraf olması bakımından AK Parti'den gelecek önerinin beklendiği vurgusu yapıldı.

-DAVUTOĞLU'NU KARŞILAYAN HEYET-

Açıklamada CHP heyetinin ise Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun CHP'yi ziyareti sırasında görev alan isimlerden oluşacağı kaydedildi.

Bu isimler Haluk Koç'un yanı sıra, Genel Başkan Yardımcıları Faik Öztrak, Selin Sayek Böke ve İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi'den oluşuyor. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başdanışmanlarından Rasim Bölücek de görüşmenin kayıt altına alınması bakımından toplantıya katılmıştı.

-ARINÇ'A YANIT-

Açıklamada, "Görüşmeler ilerleme kaydeder, teknik alt konulara geçilirse bu heyette değişiklikler yapılabilecektir. Konunun süre aciliyeti ve önemi açısından, Hükümet Sözcüsü Sayın Bülent Arınç'ın dün akşam yaptığı açıklama üzerine bu bilgilerin kamu oyu ile paylaşılması gerekli görülmüştür" denildi. (ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler