HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP’den Kurtulmuş’a yanıt: Dışarıdan dahil olmamızı kimse beklemesin

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un, "CHP de sürece katılmak isterse görüşlerini getirebilir" açıklamasına yanıt verdi. Özel,

CHP’den Kurtulmuş’a yanıt: Dışarıdan dahil olmamızı kimse beklemesin

Özel, Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş'un, yeni anayasa konusunda "CHP de sürece katılmak isterse görüşlerini getirebilir" sözüne ilişkin, "CHP'nin dışarıdan ya da kendiliğinden dahil olmasını kimse beklemesin" yanıtını verdi.

Özel, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında soruları da yanıtladı.

'BÖYLE BİR ŞEY SÖZ KONUSU OLAMAZ'

"Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, yeni anayasa konusunda 'CHP de sürece katılmak isterse görüşlerini getirebilir' dedi. Benim anladığım onlar size gelmeyecek, eğer siz dahil olmak istiyorsanız buyursunlar bize görüş bildirsinler diyor, böyle bir şey söz konusu olabilir mi?" sorusuna Özel, şu yanıtı verdi:

"Böyle bir şey söz konusu olamaz. CHP bu dönemin başındaki önemli bir tartışmada bir anayasa masasına geldi, oturdu. AKP'li Meclis Başkanı önümüzdeki masayı devirdi. Oturduğumuz yerde oturuyoruz. Anayasa konuşacaklar varsa Anayasanın ilk 4 maddesi ve parlamenter sistem temelli bir konuşma için gelip aynı masanın kurulması için gerekli demokratik yönelimleri gerçekleştirirlerse bu masa kurulur. Yok, AKP ile MHP'nin ya da AKP'nin kendi bendine MHP'nin kıyından köşesinden dahil olduğu MHP'nin taban desteğinden yoksun Meclis grubu desteğinden yoksun Genel Başkanlık iradesiyle ama bu iradenin de tartışıldığı bir yerde kıyından oturup köşesinden konuştuğu bir masaya CHP'nin dışarıdan ya da kendiliğinden dahil olmasını kimse beklemesin. Partili cumhurbaşkanlığına da yarı başkanlık sistemine de başkanlık sistemine de karşıyız."

(ANKA/DEVAM)

(MG/ORH)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler