HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP’den ‘maden işçi koçluğu’ teklifi

Maden işçilerinin sorunları için maden işçi koçları geliyor

CHP'nin teklifi yasalaşırsa madenlerde "maden işçi koçları" görev yapacak. Maden koçları işçilerin her türlü sorununu çözmek için çalışacak.

CHP Genel Başkan yardımcıları Sezgin Tanrıkulu, Veli Ağbaba ve Manisa Milletvekili Özgür Özel imzasıyla TBMM Başkanlığına sunulan kanun teklifi "İşçi Sağlığı ve Güvenliği Temsilcisi" müessesesinin oluşturulmasını öngörüyor.

-TEKLİF YASALAŞIRSA İŞÇİLERİN KOÇLARI OLACAK-

"İşçi Sağlığı ve Güvenliği Temsilcisi" işçilerin çalışma saatleri ve çalışma saatleri dışındaki yaşamlarında sorunları ile ilgilenen, işçilerin karşılaştıkları sorunların çözümlenmesinde öneriler getiren, işçiler için sosyal yaşam alan oluşturulmasını sağlayan, işçilerle birebir iletişimde bulunarak sağlık dâhil tüm sorunların ortaya çıkarılması, çözüme kavuşturulmasını sağlayan kişiler olacak.

-İŞÇİ KOÇLARIN GÖREVLERİ-

İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifine göre; işçi sağlığı ve iş güvenliği alanında iş yerlerinde görevlendirilmek üzere Bakanlık kadrolarında istihdam edilen İşçi Sağlığı ve Güvenliği Temsilcisi görevlendirilecek.

İşçi Sağlığı ve Güvenliği Temsilcisi işyerlerinde alınması gereken iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerinin belirlenmesi ve uygulanmasının izlenmesi, iş kazası ve meslek hastalıklarının önlenmesi, çalışanların ilk yardım ve acil tedavi ile koruyucu sağlık ve güvenlik hizmetlerinin yürütülmesine nezaret edecek.

Maden ve inşaat sektörleri ile diğer çok tehlikeli sınıfta yer alan iş yerlerinde istihdam edilecek "İşçi Sağlığı ve Güvenliği Temsilcisi" sayısı, diğer iş yerlerinde görevlendirilen "İşçi Sağlığı ve Güvenliği Temsilcisi" sayısının üç katı oranında artırılacak.

İşçi Sağlığı ve Güvenliği Temsilcisi 30 ve daha fazla işçi çalıştıran şirketlere atanacak.

İşçi Sağlığı ve Güvenliği Temsilcisi iki ayda bir hazırlayacağı raporu işveren ve Bakanlığa gönderecek. Bakanlık, raporlarla ilgili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde grubu bulunan siyasi partilere ve Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonuna değerlendirme raporu gönderecek.

Teklife göre "İşçi Sağlığı ve Güvenliği Temsilcisi" olarak20 bin kadro ihdas edilecek. (ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler