HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP’den Meclis’e olağanüstü toplantı çağrısı

CHP, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde yaşanan terör saldırısıyla ilgili TBMM'yi, 29 Temmuz Çarşamba günü saat 15.00'te olağanüstü toplantıya çağırdı.

CHP’den Meclis’e olağanüstü toplantı çağrısı

CHP, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde meydana gelen patlamaya ilişkin Meclis'te bir araştırma komisyonu kurulması için TBMM Başkanlığı'na önerge verdi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, önergenin görüşülmesi için TBMM'yi 29 Temmuz 2015 tarihinde olağanüstü toplantıya çağırdıklarını bunun için 116 milletvekilinin imzasını taşıyan dilekçeyi verdiklerini açıkladı.

TBMM'de bir basın toplantısı düzenleyen Özel, "20 Temmuz 2015 Pazartesi günü saat 11.45 sularında Şanlıurfa Suruç'ta medyana gelen bombalı saldırıda 32 gencimiz yaşamını yitirdi. Onlarca yurttaşımız ise yaralandı. Orada patlayan bomba Türkiye'deki 70 milyonun yüreğine düştü. Ardından yine aynı gün Adıyaman'da Merkeze bağlı Kömür beldesindeki Kurk ve Derinsu mevkilerindeterör örgütü ile yaşanan çatışmada Uzman Onbaşı Müsellim Ünal şehit oldu. Dün ise Şanlıurfa Ceylanpınar ilçesinde biri terör şubesinde diğeri de çevik kuvvette görevli polislerimiz Feyyaz Yumuşak ve Okan Acarşehit oldu" diyerek şöyle devam etti:

"Ülkemiz terörle mücadelede çok ağır bedeller ödedi; ödemeye de devam ediyor. Yurttaşlarımızın can ve mal güvenliğine, iç barış ve toplumsal huzurumuza ve ülkemizin güvenliğine kast eden terör eylemleri giderek tırmanıyor. İç ve dış politikada izlenen yöntemler ve bugüne kadar alındığı ifade edilen tedbirler, bu tehlikeyi azaltmıyor, aksine tehdidin boyutu giderek artıyor. Bu acının son bulmasını, akan kanın durmasını ve bu topraklarda artık barışın yeşermesini hepimiz istiyoruz. Ama biliyoruz ki, bazı hususların artık laftan öteye gitmesi gerekiyor. Cumhuriyet Halk Partisi devamlı olarak Türkiye'nin önemli toplumsal meselelerinin çözüm zeminin TBMM olduğunu söylüyor. CHP'nin bir diğer duyarlılığı ise şudur: 7 Haziran günü yapılan genel seçimlerde halk iradesi Meclis'e yansımıştır.

CHP yeni oluşan bu Meclis'i ve bu Meclis'in çalışmasını son derece önemsemektedir. Bugün Meclis'teki 550 milletvekilinin her biri ülke sorunlarında inisiyatifi ele alması ve bu sorunların çözümü için denetim ve yasama faaliyetlerini işler kılmakla görevlendirilmiştir. Son günlerde ülkemizde yaşanan terör olaylarının, Suriye politikası başta olmak üzere son yıllardaki dış politika tercihlerinden kaynaklandığına ilişkin yaygın ve ciddi bir kanaat oluşmuştur. Ülkemizde giderek tırmanan terör olaylarının nedenlerini araştırmak ve gerekli etkin tedbirleri bir an önce almak için parlamentoda bütün siyasi partilerin bir araya gelmesi ve görüşlerini ortaya koyması gerekmektedir.

Ülkemizin içinden geçtiği bu zorlu süreç de göz önüne alındığında; 7 Haziran'da oluşan halk iradesinin böylesine önemli bir konuda TBMM marifetiyle vücut bulması ve bu meselenin TBMM'de ele alınması artık bir zorunluluktur. Cumhuriyet Halk Partisi olayın hemen akabinde iki Genel Başkan yardımcımızın da yer aldığı 11 kişilik milletvekili heyetini görevlendirmiştir. Bu heyet, bölgede yaptıkları incelemeler sonucunda Sayın Genel Başkanımıza ilk taslak raporlarını sunmuşlardır. Bu rapor doğrultusunda, Sayın Genel Başkanımızın da talimatıyla Grubumuz adına ülkemizin yaşadığı bu terör saldırısı ve terör eylemlerinin enine boyuna araştırılması için bir Meclis Araştırma Komisyonu Kurulmasına ilişkin önergemizi bugün TBMM'ye sunuyoruz."

Meclisi 116 milletvekilinin imzasıyla olağanüstü toplantıya çağırdıklarını ifade eden Özel, "Anayasanın 93, İçtüzüğün 7 inci maddesi gereğince bu önergeyi görüşmek üzere Meclisi 29 Temmuz 2015 Çarşamba günü saat 15.00'te olağanüstü toplantıya çağırıyoruz" dedi.

MECLİSİN AÇILMASI İÇİN 184 VEKİLİN GENEL KURUL'DA OLMASI GEREKİYOR

CHP, 29 Temmuz saat 15:00’te Meclis’i acil toplanmaya çağırdı. Ancak 110 milletvekili de TBMM’nin açılması için yeterli değil.

Meclis’te birleşimin açılabilmesi için en az 184 milletvekilinin genel kurulda hazır bulunması gerekiyor. CHP’nin çağrısına HDP’nin de 80 vekiliyle destek vermesi halinde 1 Ekim 2015’e kadar tatilde bulunan Meclis, olağanüstü toplanabilir.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler