HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP'den "Nevruz" teklifi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, 21 Mart gününün resmi tatil ve 21 Mart günü Nevruz Bayramı tatili olması için kanun teklifi verdi.

ANKARA (ANKA)- Tanrıkulu, Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifini TBMM Başkanlığına sundu.

Teklifin gerekçesinde, Ortadoğu'daki pek çok ülkede 21 Mart'ın resmi bayram olarak kutlandığına işaret edilerek, "Ülkemizdeki tüm halkların bayram olarak kutladığı bu günün Türkiye'de de resmi bayram ilan edilmesi, simgesel olarak büyük anlam taşımaktadır. Doğa, millet, inanç, etnik aidiyet ayrımı göstermeksizin bereketini her yana saçarken, insanlığın da bu sunî ayrımlardan arınarak, doğanın bereketini selamlayan ritüelini daimi kılması anlamlıdır. Gerek geçmişteki 21 Mart kutlamalarında yaşanan üzücü hadiselerin hafızalarda bıraktığı acı hatırayı bir nebze olsun gidermek, gerekse ilkbahara kavuşan insanların şenliğini resmi olarak tanımlamak, toplumsal barış ve uzlaşı için de atılmış önemli bir adım olarak görülecektir" denildi.

Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanununda değişiklik öngören teklif,21 Mart gününün genel tatil ve Nevruz Bayramı tatili olmasını öngörüyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler