HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP'den Paradise Belgeleri hamlesi! Başbakan Yıldırım için gensoru verecekler

CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, oğullarının adı Paradise (Cennet) Belgeleri'nde adı geçen Başbakan Binali Yıldırım için gensoru vereceklerini açıkladı ve "Yeni doğan çocuğun vergi ödediği bir ülkede Başbakanın çocukları vergi cennetlerinde şirket kuramaz" dedi.

CHP'den Paradise Belgeleri hamlesi! Başbakan Yıldırım için gensoru verecekler

Bülent Tezcan, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Toplantısının gündemine ilişkin düzenlenen basın açıklamasında konuştu. 'Vergi cennetleri ' olarak tanımlanan offshore merkezlerine değinen Tezcan, ilgili kanunda bu vergi cennetlerinden parasını getirenlerden yüzde 30 vergi alınacağının yazdığını ancak nerelerin vergi cenneti olduğunun bir türlü belirlenmediğini kaydetti.

"11 yıl geçti vergi cennetlerinin nereler olduğunu Bakanlar Kurulu belirleyemedi" diyen Bülent Tezcan, "Devleti yönetenler vergi almak için vergi cennetlerini bulmakta zorlanırken, çocuklarına şirket kurdurmak için hemen tespit ediyorlar. Başbakan Binali Yıldırım'ın çocuklarının yakınlarının buralarda şirketleri olduğu ortaya çıktı. Bu ahlaki bir durum değildir. Bir ülkenin başbakanını çocuklarının vergiden kaçmak için vergi cennetlerinde şirket kurmaları ahlaki değildir" ifadesini kullandı. Bu konuda kendilerinin ve HDP'nin verdiği araştırma önergelerinin AK Parti oylarıyla reddedildiğini belirten Tezcan, Başbakan Yıldırım'ın bu konuda 'araştırılsın' demesine rağmen, önergelerin reddedildiğini vurguladı.

"BAŞBAKAN ARAŞTIRILSIN DİYOR"

Tezcan, şunları söyledi:

"Başbakan 'soruşturma açılmasını özellikle istiyorum' dedi. Kendisine teşekkür ediyoruz. Başbakan araştırılsın diyor ben merak ediyorum AK Parti'li milletvekillerini, Başbakan 'tavşana kaç, tazıya tut' mu diyor? Kamuoyunun önünde bu işi araştırılsın deyip Meclis Grubu'na 'reddedin' diye talimat veriyor demek ki. Ya da grup, başbakanı dinlemiyor. Şimdi düşünün ki burada bu tablonun sonucunda artık Türkiye'de bir offshore'cu Başbakanımız var. Bu açık.

"GENSORU ÖNERGESİ VERECEĞİZ"

Bunların araştırılmasını Meclis'teki parmak hesabıyla önleyip, bunu haber yapan gazetelere tazminat davası açarken, dönüp hala 11 yıldır, hükümet olarak görevini yerine getirmeyip offshore cennetlerinin listesini yayınlamayan bir hükümetin başbakanının yakınların da o cennetlerde şirketleri varsa onun adı offshore'cu başbakandır. O zaman bize de Meclis'te düşen bir başka görev var, offshore'cu başbakan hakkında gensoru önergesi vereceğiz. Arkadaşlarımız hazırlık yapıyorlar, gensoru önergesi hazırlayacağız. Türkiye böyle bir tabloyu hak etmiyor. Önümüzdeki günlerde bu konuda Meclis'te Başbakan hakkında gensoru önergesi vereceğiz. Orada daha ayrıntılı bu konuları TBMM'de tartışacağız."


En Çok Aranan Haberler