HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP'den seçim için ilk açıklama

Gürsel Tekin, seçim sonuçlarına ilişkin yaptığı açıklamada, 'Demokrasi kazandı. Bizim millet iradesine saygımız var' dedi.

CHP'den seçim için ilk açıklama

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, seçim sonuçlarına ilişkin, "Demokrasi kazandı. Bizim millet iradesine saygımız var. Şu andaki tabloya baktığımızda önümüzdeki süreçte tek başına hükümet görünmüyor. Belli ki bir koalisyon hükümeti olacak" dedi.

CHP'de partililer, akşam saatlerinden itibaren Söğütözü'ndeki CHP Genel Merkezi'ne gelmeye başladı. Partililer, genel merkez önünde kurulan dev ekrana yansıtılan sonuçları buradan takip ediyor.

Sonuçları basın mensuplarının bulunduğu ikinci kattan takip eden CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin ise ilk sonuçları AA muhabirine değerlendirdi.

Gürsel Tekin, "Demokrasi kazandı. Bizim millet iradesine saygımız var. Şu andaki tabloya baktığımızda önümüzdeki süreçte tek başına hükümet görünmüyor. Belli ki bir koalisyon hükümeti olacak. Milletin kararı, hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

Balkon konuşmasını Demirtaş yapacak

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, kesin olmayan seçim sonuçlarını değerlendirdi

Aygün, "Bu seçimin tek mağlubu Ahmet Davutoğlu ve patronu Tayyip Erdoğan'dır, umarım bu seçim 'sonun başlangıcı' olur. Balkon konuşmasını Selahattin Demirtaş yapacak" dedi.

Seçim sonuçlarına ilişkin Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Aygün, CHP'yi eleştirirken HDP'ye övgüler dizdi.

Aygün, şunları kaydetti:

"HDP barajı geçti. Salt bu sonuç tek başına AKP'yi geriletecek. Herkes sandık başında. Kimse ayrılmıyor. Çünkü hırsızların ne yapacağı belli olmaz. Türkiye

nihayet 13 yıl sonra ilk kez tertemiz bir soluk alacak. MHP bu seçimin galiplerinden biri, oyunu yüzde 30 artırdı. Bu seçimin tek mağlubu Ahmet Davutoğlu ve patronu Tayyip Erdoğan'dır, umarım bu seçim 'sonun başlangıcı' olur. Balkon konuşmasını Selahattin Demirtaş yapacak. Yapmasın.. Yapmasın.. Balkon konuşmaları lanetle anılsın. CHP hep yaptığı gibi sağa oynadı. Özçelik, Böke, Kesici, Bekâroğlu tercih edildi. Sol kulvar boş kaldı. HDP bu boşluğu doldurmayı başardı."

Karayalçın: 'CHP gücünü korudu'

CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın da seçim sonuçlarıyla ilgili ilk değerlendirmelerini yaptı. İşte Karayalçın'ın açıklamalarından satır başları:

AK Parti'ye hükümet kurma görevini halk vermemiştir. Özellik cumhurbaşkanının kampanya boyunca seçim meydanlarına inip konuşmalarını dikkate aldığımızda seçmen başkanlık rejimine açık şekilde hayır demiştir.

Türk tipi başkanlık rejimi talebi artık son bulmuştur. İstanbul'dan 1 puan oy kaybettiğimizi görüyorum, HDP'nin 8 puan artmıştır. CHP'nin gücünü koruduğu bu sonuçlar itibariyla söylenebilir.

CHP Türkiye'nin 2. partisidir, CHP’nin yeni hükümeti kurma olasılığı çok yüksektir. Muhalefet partilerden koalisyon olmayacaksa anayasanın işleyişi gereği CHP hükümeti kurabilecektir.

CHP'nin hükümeti kurması durumunda emeklilerimizin ikinci maaşlarından birincisini temmuzda alacaklarını müjde olarak söylemek istiyorum.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler