HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP'den ses kayıtları için dilekçe

CHP Grup Başkanlığı, Grup Başkanvekili Hamzaçebi'nin imzasıyla, TBMM Başkanlığına, zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran kanun teklifi komisyon görüşmelerinin ses kayıtlarının incelenmesi için dilekçe verdi

CHP Grup Başkanlığı, zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran kanun teklifinin, 11 Mart Pazar günü yapılan komisyon toplantısında, kamuoyuna yansımayan yeni usulsüzlüklerin tespit edildiğini ileri sürdü. CHP Grup Başkanlığı, Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi'nin imzasıyla, TBMM Başkanlığı'na, zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran kanun teklifinin komisyon görüşmelerine ilişkin dilekçe sundu.

Dilekçede, teklifin komisyon görüşmelerinin ses kayıtlarının dinlendiği, kayıtlarda, tutanaklara geçmeyen ve kamuoyuna yansımayan bazı yeni usulsüzlüklerin tespit edildiği öne sürüldü. Dilekçede, toplantının açılmasından önceki olayları yansıtan yaklaşık 5 dakikalık ses kaydında, AK Parti Grup Başkanvekili'nin, Komisyon Başkanı Nabi Avcı'yı baskı altına aldığı ve sözleri ile yönlendirdiğinin anlaşıldığı iddia edildi.

Kayıtlarda, CHP milletvekillerinin 7'nci Madde için söz taleplerini içeren dilekçelerini Komisyon Başkanı Avcı'ya ilettiği ve Avcı'nın da bunları teslim aldığının anlaşıldığı anlatılan dilekçede, şu ifadelere yer verildi:

"Komisyon Başkanı'nın söz taleplerini işleme koymadığı görülmektedir. Böylece Anayasa ve İçtüzük ihlali belgeli hale gelmiştir. Ses kayıtları ile tutanaklar karşılaştırıldığında, redaksiyon yetkisini aşan değişiklikler yapıldığı görülmektedir.

Alt Komisyon metninde 'ortaöğretim' ibaresi yer alırken, komisyonda oylanan metinde aynı ibare 'ilköğretim' olarak okunmuş ve oylanmıştır. Aynı maddede yer alan 'yükseköğretim' ibaresi de 'ilköğretim' olarak okunmuştur. Maddenin tamamı göz önüne alındığında okunan metnin anlamsız bir metin olduğu görülmektedir.

Tüm tutanak incelendiğinde, okunan ve oylanan metin ile alt komisyon metninin bir çok yerde farklılıklar arz ettiği görülmektedir. Tutanaklar ile ses kayıtlarının karşılaştırılması durumunda komisyon iradesinden farklı metinlerin komisyonda kabul edilmiş gibi işlem yapıldığı görülecektir."

Dilekçede, komisyon toplantısının kaldığı yerden devam etmesinin sağlanması talep edildi.

ANKA

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler