HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP'den şoförleri sevindirecek teklif

CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, akaryakıttan alınan ÖTV oranının taksici esnafı için yüzde 50, kamyon ve otobüsçüler için yüzde 60 oranında indirilmesi için kanun teklifi verdi.

Yüksel, Özel Tüketim Vergisi Kanunu'nda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'ni TBMM Başkanlığı'na sundu. Teklif ile ticari araçlarda kullanılan benzin, motorin ve LPG yakıtları üzerinden alınan ÖTV oranının yüzde 50 oranında, yolcu ve yük taşımacılığı yapan ticari araçların kullandığı motorin üzerinden alınan ÖTV'nin de yüzde 60 oranında indirim yapılması öngörülüyor.

Türkiye'de adil ve dengeli bir vergi sistemi kurulamaması nedeniyle akaryakıt ürünleri üzerinden alınan vergilerin çeşit ve oranının her geçen gün arttığına işaret eden Yüksel, "Öyle ki, vatandaşlarımız verginin de vergisini ödemektedir. Bu nedenle de Türkiye, en yüksek akaryakıt fiyatları sıralamasında dünyada birinci sırada yer almaktadır. Bugün itibariyle bir litre akaryakıt ürününden alınan vergi miktarı, ürünün kendi bedelinden yüksektir. Motorinin vergisiz fiyatı yaklaşık 0.80 Euro düzeyinde iken, vergiler eklendiğinde, fiyat 2 Euro düzeyine yükselmektedir. Akaryakıt ürünleri üzerinden alınan yüksek tutardaki vergiler, AKP Hükümetinin izlediği yanlış ekonomi ve dış politikalar, nedeniyle oluşan bütçe açıklarının kapatılmasında kullanılmaktadır. 2007-2012 döneminde akaryakıt ürünleri üzerinden tahsil edilen vergilerin toplamı 250 Milyar TL düzeyindedir" dedi.

Yüksel, kanun teklifi ile ticari otomobiller ile yolcu ve yük taşımacılığı yapan ticari araçların kullandıkları benzin, motorin ve LPG ürünleri üzerinden alınan özel tüketim vergisinin ticari otomobiller için yüzde 50, yük ve yolcu taşımacılığı yapan ticari araçlar için yüzde 60 oranında indirim uygulanmasının amaçlandığını söyledi.

ANKA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler