HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP'den taksi ve minibüs esnafı için önerge

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, taksi ve minibüs esnafının sorunları için Meclis'te araştırma komisyonu kurulmasını istedi.

ANKARA (ANKA) - CCHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve arkadaşları tarafından TBMM Başkanlığı'na verilen önergede taksi ve minibüs esnafının sorunlarının masaya yatırılması ve kurulacak komisyonda çözüm yollarının bulunması önerildi.

Önergenin gerekçesinde, taksi işletmecilerinin kaçırılma, emeklerinin gasp edilmesi ve bu olumsuzluklara direnmeleri durumunda canlarını kaybetme riskiyle karşı karşıya kaldığına dikkat çekildi.

Taksi ve minibüs şoförlerinin çoğunlukla kayıt dışı çalıştırıldığı belirtilerek, taksiciliğin esnaf statüsüne dahil edilmesi ve çalışanların kayıt altına alınması için teşvik edici ve caydırıcı düzenlemelerin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiği ifade edilerek şöyle denildi:

"Taksi ve minibüs esnafı ile çalışanlarının sorunlarını tespit etmek, taksi ve minibüs işletmecilerine uygulanan baskının ve yaşam tehditlerinin ortadan kaldırılmasına yönelik çözüm önerilerinin belirlenmesi amacıyla Anayasa'nın 98'inci, TBMM İçtüzüğü'nün 104 ve 105. maddeleri uyarınca Meclis araştırması açılmasını arz ve teklif ederiz."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler