HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP'den TBMM'de çocuklara alternatif 23 Nisan resepsiyonu

Cumhuriyet Halk Partisi, TBMM'de çocuklar için alternatif 23 Nisan resepsiyonu düzenledi.

CHP'den TBMM'de çocuklara alternatif 23 Nisan resepsiyonu

TBMM Başkanliğı'nın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda geleneksel olarak yapılan resepsiyonu artan terör olayları nedeniyle iptal etmesi üzerine, CHP çocuklar için TBMM'de alternatif bir 23 Nisan resepsiyonu yapmak için TBMM Baskanlıgına hizmet alımı karsılığında basvuruda bulunmuştu.

TBMM Baskanı Ismail Kahraman'ın resepsiyona yer, garson ve teknik destek hizmet alımına onay vermemesi CHP'lilerle aralarında gerginliğe neden olmuştu. CHP'nin bu konulardaki hizmet alalım teklifine Meclis Başkanı Kahraman olumsuz yanıt vermesi üzerine CHP resepsiyonu garson ve diger hizmetler dahil olmak üzere dışarıdan kendi imkanlarıyla getirerek düzenledi.

ÇİFTER MİNDERLE BOYLARI YÜKSELTİLDİ

TBMM CHP Grup Toplantı Salonu Türk bayrakları ve balonlarla süslenirken, Türkiye'nin dört bir yanından gelen çocuklar da milletvekili sıralarına oturdu. Grup toplantısının yapıldıgı Divan Başkanlıgı kürsüsüne oturtulan miniklerin boyları kısa kalınca sandalyelerine çifter minderler konularak bu sorun ortadan kaldırıldı.

Kılıçdaroglu salona girerken çocuklarla tokalaştı daha sonra çocuklarla özçekim yaptı.

DİVAN BAŞKANI, GAZETECİLERE KIZIP GÖZYAŞI DÖKTÜ

Divan Başkanlıgı görevi verilen Alara Tuncer adındakı ilköğretim öğrencisi, oturumu açtıktan sonra sırasıyla konuşmacı çocuklara tek tek söz verdi.

Ancak Kılıçdaroğlu'nun fotograf ve görüntüsünü alan foto muhabiri ve kameramanları birkaç kez uyaran Alara Tuncer, "Burada başkan benim, lütfen kürsünün önünü boşaltın, yeterince fotoğraf ve görüntü almadınız mı? Buraya arkadaşlar kaç aylardır çalışarak gelip konuşma yapıyor, lütfen biraz saygı gösterin, orayı boşaltın veya dışarı çıkın" diye ikaz ederken gözyaşlarına hakim olamayarak ağladı.

BAHÇEDE RESEPSİYON

Daha sonra Kılıçdaroğlu, çocuklarla şakalaşarak bahçede düzenlenen resepsiyona katıldı. Burada çocuklara çeşitli hediyeler verilirken kısa süreli izdiham yaşandı. Pasta ve meyve suyu ikramında bulunuldu. Terör olayları nedeniyle müzik dinletisi yapılmadı. Kılıçdaroğlu Eskişehir'den gelen down sendromlu çocuklarla yakından ilgilenerek fotoğraf çektirdi.

DHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler