HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP'den TBMM'de içtüzük protestosu

AK Parti ve MHP'nin ortak hazırladığı TBMM İç Tüzük teklifinin ilk 14 maddesi dün gece Meclis Genel Kurulu'nda kabul edilirken, CHP'li milletvekilleri değişikliklerin muhalefetin sesini kısacağı gerekçesiyle Genel Kurul salonunu terk etmeme kararı aldı.

TBMM'nin "mini anayasası" olarak da kabul edilen Meclis İç Tüzüğü, kanun teklif ve tasarılarının görüşülmesinden, TBMM'nin çalışma şekline kadar bütün süreçleri kapsayan önemli bir düzenleme işlevi görüyor ve uzun yıllardır değiştirilmeye çalışılıyor.

Son olarak AK Parti ile MHP'nin üzerinde uzlaşmaya vardığı 18 maddelik teklif muhalefetin konuşma sürelerini azaltırken, bazı ifadelerin kullanılmasına yaptırım getiriyor.

Teklifin Genel Kurul'daki dün geceki görüşmelerinde en son 14. maddenin kabul edilmesinin ardından TBMM kapandı. Ancak CHP'li milletvekilleri sabaha karşı saat 0100'den bu yana protesto amacıyla Genel Kurul salonunu terk etmedi.

Yaklaşık 30-40 milletvekili sırayla söz alarak Genel Kurul kürsüsünde konuşma yapıyor. Vekillerin protesto eyleminin Genel Kurul saat 14.00'te açılana kadar sürmesi bekleniyor.

İç Tüzük teklifinin görüşmelerine bugün devam edilmesi ve muhtemelen de AK Parti'nin oy çokluğu ile kabul edilmesi bekleniyor.

CHP ve HDP, AK Parti'nin İç Tüzüğü değiştirirken, muhalefet partilerinin söz ve ifade haklarını kısıtlamayı amaçladığını savunurken, iktidar partisi muhalefetin İç Tüzük'te kendilerine verilen hakları istismar ederek yasama çalışmalarını sekteye uğrattığını öne sürüyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler