HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP’den ‘ücretsiz eğitim” teklifi

CHP, eğitimin ücretsiz olması için teklif verdi. Teklife göre; yüksek öğretime ilişkin öğrenci giderlerin tamamı devlet tarafından karşılanacak.

ANKARA (ANKA)- CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Yükseköğretim Kanunu ile Yükseköğretim Kurumlarında İkili Öğretim Yapılması, Yükseköğretim Kanununun Bazı Maddelerinin Değiştirilmesi ve Bu Kanuna Bir Ek Madde Eklenmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni TBMM Başkanlığına sundu.

Teklife göre, Yükseköğretim kurumlarında, öğrenci başına düşen cari hizmet maliyetleri, yükseköğretim programlarının özellikleri göz önüne alınarak Yükseköğretim Kurulunca hesaplanacak. Öğrencilerin her bir dönem için birinci öğretimde öğrenci katkı payı, ikinci öğretim ve uzaktan öğretimde ise öğrenim ücreti olarak ödemesi öngörülen bedeller Devlet tarafından karşılanacak.

Teklifin gerekçesinde, eğitim-öğrenim hakkının kullanılması için devlete harç vb. ödemelerin yapılması zorunluluğunun kaldırıldığı, yüksek öğretime ilişkin öğrenci giderlerinin tamamının devlet tarafından karşılanacağı ifade edildi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler