HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP'li Ağbaba: Yandaşlarının vergi borcunu silenler, dernekleri vergi cezalarıyla sindirmek istiyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Ağbaba, ÇYDD'ye maliye tarafından kesildiği belirtilen 4 milyon Türk Lirası tutarındaki vergi borcunu eleştirdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD)'ne 4 milyon liralık vergi çıkarılmasını eleştirerek, "Kendi yandaşlarının vergi borcunu silenler, ülkenin çağdaş geleceği için mücadele eden dernekleri vergi cezalarıyla sindirmek istiyor" dedi.

"ÇYDD'YE HUKUKSUZ BORÇ ÇIKARILMASI HÜKÜMETİN ŞİRKETLERE BASKI YAPTIĞINI ORTAYA KOYMAKTADIR"

Ağbaba, konuyla ilgili Meclis araştırması talep ederken muhalif derneklerin teker teker AK Parti tarafından cezalandırıldığını savunarak bu durumun kabul edilemeyeceğini ifade etti. Maliye Bakanlığı'nın Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı eliyle 100 bin şirketi incelemeye aldığını vurgulayan Ağbaba, "Şimdi daha net görülüyor ki AKP Hükümeti, arka bahçesi olarak kullandığı STK'ların dışındaki hiçbir derneğe yaşam hakkı tanımayacak. Bu baskı ve sindirme politikasına karşı sonuna kadar mücadele edeceğiz" dedi. CHP'li Ağbaba'nın TBMM Başkanlığı'na verdiği Araştırma Önergesi şöyle:

"Ülkemizde çocuklarımızın çağdaş eğitim ve öğretim imkanlarına ulaşmalarını sağlamak, bu yolla çağdaş insan ve çağdaş topluma ulaşmak amacını güderek, ülkemizin kuruluş felsefesi olan 'muasır medeniyetler seviyesine çıkmak' misyonunu gerçekleştirme uğraşında olan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ne 4 milyon liralık vergi borcu çıkarıldığı haberi medya organlarında yer almıştır. Maliye, ÇYDD tarafından camilere gönderilen çelenklerle yapılan bağışların yanı sıra 'mail order' ve 'pos makinesi' ile yapılan bağışları 'ticari faaliyet' kapsamında değerlendirmiş, bu kapsamda ceza kesmiştir. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, genel merkez ve şubelere yapılan bağışlara ayrı ayrı çıkarılan vergi borçlarının dernek faaliyetlerine son verme amaçlı olduğu iddia edilmektedir. Maliye Bakanlığı'nın hükümete yakın bir çok şirketin milyarlarca vergi borcunu sildiği bilinirken, eğitim ve öğretimlerini sağlayabilmeleri için binlerce çocuğa burs imkanı sağlayan ÇYDD'ye hukuksuz borç çıkarılması, hükümetin vergi yoluyla muhalif sivil toplum kuruluşları ve şirketlere baskı yaptığını ortaya koymaktadır. Bu amaçla Maliye Bakanlığı'nın vergiler yoluyla muhalif şirket, sivil toplum kuruluşu, sendika, vakıf ve diğer kuruluşlara uygulanan baskının araştırılması, uygulanan baskıların sonucunda ilgili şirketlerin ve STK'ların uğradığı zararın ortaya çıkarılması amacıyla Anayasanın 98, İçtüzüğün 104 ve 105'inci maddeleri uyarınca Meclis Araştırması açılmasını arz ve teklif ederiz"

(DHA)

En Çok Aranan Haberler