HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP’li Ateş’ten şok iddia

Oy pusulaları, mühürler ve seçmen listeleri mühürlenmemiş çuvallar içinde sandık başkanlarına mı verildi?

CHP’li Ateş’ten şok iddia

ANKARA (ANKA)- CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş, referandumda kullanılacak oy pusulaları, mühürler ve seçmen listelerinin mühürlenmemiş çuvallar içinde 12 Eylül’den 15 gün önce sandık başkanlarına verildiği iddialarını TBMM gündemine taşıdı. Oy pusulası ve diğer seçim dokümanlarının sandık başkanlarına, mühürlenmemiş çuvallar içinde emanet edilmesi yönteminin 2007 yerel seçimlerinde de uygulandığının ifade edildiğini belirten Ateş, “Seçim gecesi ülkemizin büyük kentlerinde eş zamanlı olarak yaşanan elektrik kesintilerine de vurgu yapılarak, seçimlerde hile yapıldığı konusunda ciddi iddialar ortaya atılmıştır” dedi.

-“ELEKTRİK KESİLMEMESİ İÇİN ÖNLEM ALDINIZ MI?-

CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş, TBMM Başkanlığı’na, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Pusulaların bulunduğu çuvalların mühürlenmeden sandık başkanlarına verildiği iddiasının doğru olup olmadığını soran Ateş, “Hangi tarihte teslim edilmiştir? Çuvalların açılarak pusula ve mühürlerin çoğaltılma imkânı var mıdır? Bu nasıl denetlenecektir?” diye sordu.

“Yüksek Seçim Kurulunun il ve ilçelerde oy çuvalları, oy pusulası ve mühürleri saklayacak deposu yok mudur? Varsa bu seçim materyalleri neden bu depolarda saklanmamaktadır?” diye soran Ateş, Başbakan’a, şu soruları sordu:

“Uygulanan bu çağ dışı sistem, seçim sonuçlarının bulunduğu çuvalların ilçe kurullarına ulaşmadan önce değiştirileceği iddiasını güçlendirmiyor mu?

Bu çuvallardan her hangi birinin sandık başkanın evinden çalınması durumunda ne yapılacaktır?

2007 genel ve 2009 yerel seçimlerinde, seçimlerin doğru ve sağlıklı sayılmadığı yönündeki kuşku ve iddialar bilinmektedir. İzlenen bu yöntem aynı kuşku ve iddiaları doğurmayacak mıdır?

12 Eylül gecesi, 2009 yerel seçimlerinde olduğu gibi elektriklerin kesilmemesi için alınan önlemler nelerdir?”

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler