HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP'li Böke: Siyasette erkekleşmeden kadın olmak çok kıymetli

CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, siyasette erkekleşmeden kadın olmanın çok kıymetli olduğunu söyledi.

CHP'li Böke: Siyasette erkekleşmeden kadın olmak çok kıymetli

İskenderun Şehir Kulübü'nün organize ettiği 'Kadınız, güçlüyüz, değişim bizim' konulu panele katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, siyasette erkekleşmeden kadın olmanın çok kıymetli olduğunu söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selin Sayek Böke, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’ndaki panele babası Prof. Dr. İskender Sayek ile birlikte geldi. Panelde yaptığı konuşmada, dünyada çok hızlı değişimin yaşandığını ve bu hızlı değişimin en olumsuz etkilerinin de kadınlarda hissedildiğini belirten Böke, ortak olduğu acılar karşısında kalbiyle hareket eden kadınların, o yükün altında ezildiğini söyledi. Türkiye coğrafyasının başka yerlerinde olduğu gibi Hatay'da da acı tablonun ağır şekilde yaşandığını vurgulayan Böke, "Biraz gecikmemizin sebebi bir mülteci kampına uğramış olmamızdı. Savaş, göç sanki bizim dışımızda gelişiyormuş gibi gözüken, ama doğrudan bizim hayatımıza dokunan bütün bu olaylar, en çok kadınları etkiliyor" dedi.

Dünyada ve Türkiye’de kadınları ortak etmeyen bir düzene karşı ortak olma mücadelesi verdiklerini aktaran Böke, şöyle devam etti: "Üstelik de o düzenin en ince ayrıntılarını o düzene egemenliğini koymuş olan erkeklerden daha çok görerek bu mücadeleyi veriyoruz. Ben bu mücadeleyi çok açık bir şekilde vermiş bir annenin mirasını taşıyorum. Annemin bırakmış olduğu mirasın taşıyıcısı olma isteğim, herhalde küçük yaşlardan itibaren içimde varmış diye düşünüyorum. Fakat şimdi görüyorum ki, annem hiç çaktırmadan, o çok ağır yükü kendisi taşırken, onu biz çocuklarına biz kız çocuklarına çok sakin, özgüvenli ve bunu devam ettirme gücünü verecek şekilde bizi telaşlandırmadan aktarmış."

Mücadeleyi vermeleri ve derinleştirmeleri gereken en temel alanlardan bir tanesinin de siyaset olduğunun altını çizen Selin Sayek Böke şöyle konuştu: "Erkek egemen toplumun inşasında özellikle bugünün Türkiye'sinde araç olan ve bunu kendine hedef edinmiş bir iktidarı değiştirmenin tek yolu biz kadınların ince fırçalarıyla siyaset yapmasından geçiyor. Anneme soruyorlar siyasetle ilgili ve şöyle diyor annem: 'İşte günlük kaotik ortamımız ve olmasını hayal ettiğimiz güzel çalışma ortamı bu ikisi arasındaki mesafeyi kapatacak politikacılar halkla ananızı açma çabasındalar.' Bunu annem yazalı 20 yıl olmuş. 20 yıl önce de hayal ettiğimiz dünyayla bize sunulan, gerçekmiş gibi ortaya konulan dünya arasındaki mesafeyi politikacılar bırakın kapatmayı, kendileri açmak ve bizi hayal ettiğimiz gerçek o dünyadan uzaklaştırmak için çalışıyorlar. İşte bu yüzden siyaset, işte bu yüzden siyasette kadın, işte bu yüzden siyasette erkekleşmeden kadın olmak çok kıymetli."

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler