HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP'li Fikri Sağlar'dan Kılıçdaroğlu'nun sözlerine sert yanıt!

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bugün canlı yayında yaptığı "Kısır çekişmeler yapanın partide yeri yoktur. Kısır çekişme yapan gidip dedikodu partisi kursun" açıklamasına CHP Mersin Milletvekili ve PM üyesi Fikri Sağlar, Twitter hesabı üzerinden yanıt verdi. CHP ve Kılıçdaroğlu açıklamalarıyla tartışmaların odağında olan Sağlar, "Bu partinin yönetim kadrosu değişmelidir. Karar verecek, iddialı, cesur ve iktidar yapacağız diyebilecek insanlar görev almalıdır" dedi.

CHP'li Fikri Sağlar'dan Kılıçdaroğlu'nun sözlerine sert yanıt!

NTV canlı yayınında Ahmed Arpat ve Simge Fıstıkoğlu'nun "Sayın Fikri Sağlar’ın açıklamaları var. Bu çatı aday belirlendiği dönemde Fikri Sağlar’ın, “Biz konuştuk ama ne parti meclisinde ne yetkili kurullarda konuşuldu sayın İhsanoğlu’nun ismi. Birden bire sayın genel başkan çıktı bizim çatı adayımızdan açıklamasını yaptı” dedi. O tercih şimdi gelen eleştiriler nasıl değerlendirirsiniz" sorusuna karşılık olarak CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar'ın açıklamalarına değinen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"O da konuşuldu ama çok dar bir alanda ve dışarıya sızmamasına da büyük özen gösterdik. Birden fazla kurulda görüşülmedi kurulunun kararıydı. Bu kez sadece kurulumuz, kurullarımız değil diğer siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları, sendikalar bunlarla oturup konuşmak durumundayız. Bu yüzde 49 bir demokrasi paydasının oluşturduğu bir oran. Dolayısıyla bu oranı güçlendirmek zorundayız."

"BU PARTİNİN YÖNETİM KADROSU DEĞİŞMELİDİR"

Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının ardından Twitter'dan değerlendirmelerde bulunan Sağlar, şu ifadeleri kullandı:

Düşüncelerimden dolayı disiplin işleminin başlatılması beni üzdü,beni seçen K.Delegelerimize ve Üyelerimize karşı sorumluyum SUSAMAM. Aynı Konuşmaları PM de Sayın G.Başkanın ve tüm üyelerin yüzlerine karşı da yaptım.

35 Yıllık siyasetçiyim, bakanlık ve genel sekreterlik yaptım, nerede ne konuşacağımı bilirim. 35 yıldır dik ve omurgalı durdum. CHP’nin iktidarını istiyorum. CHP bunları söyleyenleri partiden atarak bir yere varamaz. Bu partinin yönetim kadrosu değişmelidir. Karar verecek, iddialı, cesur ve iktidar yapacağız diyebilecek insanlar görev almalıdır.

"DOĞRU BİLDİĞİMİ SÖYLÜYORUM VE SÖYLEMEYE DEVAM EDECEĞİM"

İhraç edilebilirim hiç önemli değil çünkü eğilmiyorum doğru bildiğimi söylüyorum ve söylemeye devam edeceğim. Bir arayışta değilim yuvam belli CHP’nin herkesi kucaklayarak iktidar olabileceğini göstermek istiyorum.

Atatürk’ün silah arkadaşı K.Milliyeci Süleyman Fikri Mutlu’nun torunuyum.Cumhuriyeti kuran bir aileden geliyorum.Sonuna kadar savunacağım Partinin kapısının önüne koyarız dediler, partimin kapısının önü ülkemin toprakları Türkiye Cumhuriyetidir. Bu topraklarda yaşayan yurttaşlarım için varım makam için değil. Onlara karşı sorumluyum çünkü onlar seçti bizi ve milletvekili yaptı. Beni korkutmaya çalışırsanız bu iktidardan hesap soramazsınız, korkmuyorum bu iktidardan ve de bize kaybettirenlerden hesap sorulacaktır.

"CHP DEĞİŞİRSE, TÜRKİYE DEĞİŞİR"

Kime gözdağı veriyorlar bilmiyorum, ben Fikri Sağları’ım tehdit edilecek, hele ki korkacak bir insan hiç değilim. Söylediklerimin sonuna kadar arkasındayım ve cesaretle var olan bir gerçeği ortaya koymak istiyorum. CHP değişirse Türkiye Değişir, CHP’deki korku imparatorluğunu yıkacak kararlılık ve cesaret olmalı.

Hakkımda PM de verilecek karara saygım sonsuz. CHP de konuşma özgürlüğüne saygı duyulacağına inanıyorum. Düşüncelerimden ve kararlı yürüyüşümden asla vazgeçmeyeceğim.Siyasette omurgalı olmak zorundasınız!! Önümüzdeki günlerde daha kapsamlı bir basın toplantısı ile yolumuzu çizeceğiz."

FİKRİ SAĞLAR NE DEMİŞTİ?

CHP'de muhalif kanadın önemli isimlerinden Fikri Sağlar, 'Her türlü göreve hazırım' diyerek genel başkanlığa adaylık sinyali vermişti. Sağlar, Kılıçdaroğlu'nu "Parti Meclisi'nde (PM) herhangi bir karar alınmasına izin vermiyor. 6-7 saat tartışıyoruz ancak o, kulağına kim ne fısıldıyorsa kararını ona göre veriyor" diyerek eleştirmişti. Sağlar şöyle konuşmuştu: "CHP artık karar almak ve uygulamak zorundadır. Karar veremeyenlerin yerine karar vereceklerle yürümek zorundadır. Çünkü artık fedakarlık bitti. Bütün gemiler yakıldı."

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ise Fikri Sağlar'ın Akşam gazetesine verdiği bu röportaja tepki göstermiş, "Anlayabilmiş değilim" yorumunu yapmıştı. Ağbaba söz konusu gazetede yayımlanan partiye ilişkin haberlere sert çıkarak, o gazete üzerinden CHP'yi tartışmanın doğru olmadığını söylemişti.

CHP TÜZÜĞÜ NE DİYOR?

CHP'nin tüzüğünde disiplin işlemleriyle ilgili konu, yedinci bölümde düzenleniyor. Tüzüğün 68. maddesinin A fıkrasına göre, PM üyelerinin, Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) başkan ve üyelerinin, milletvekillerinin ve partili büyükşehir belediye başkanlarının parti suçu oluşturan eyemleri, PM'nin istemi üzerine YDK tarafından değerlendiriliyor. YDK, PM'nin talebine göre, "kesin çıkarma", "geçici çıkarma", "kınama" ve "uyarma" cezası verebiliyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler