HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP'li Genç: Cemil Çiçek'in burnundan fitil fitil getireceğiz

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, 4 eski bakana ilişkin fezlekeleri incelemek için TBMM Kanunlar Müdürlüğüne gittiğini belirtti.

CHP'li Genç: Cemil Çiçek'in burnundan fitil fitil getireceğiz

ANKARA (ANKA)- Genç "Bana göstermediler. Anlaşılıyor ki Meclis Başkanı Cemil Çiçek bunlara talimat vermiş. Ama bunun acısını Cemil Çiçek'in burnundan fitil fitil getireceğiz" dedi.

Genç, 4 eski bakan hakkındaki fezlekelere ilişkin TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

-GENÇ, BAKANLAR HAKKINDAKİ FEZLEKELERİ GÖRMEK İSTEDİ-

Bugün, TBMM Kanunlar Müdürlüğüne gittiğini ve fezlekeleri görmek istediğini, ancak kendisine gösterilmediğinibelirten Genç, şöyle dedi:

"Bu fezlekeleri istedim. Bu fezlekeler İstanbul Cumhuriyet Savcılığında hangi tarihte postalanmış, Meclis'e hangi saatte gelmiş fakat Meclis Kanunlar Müdürlüğü, Kanunlar Müdürlüğünün bağlı Genel Sekreter Yardımcısı da oradaydı, bana göstermediler. 'Meclis Başkanı bize bu konuda talimat vermeden biz bir şey yapamayız'. Anlaşılıyor ki Meclis Başkanı Cemil Çiçek bunlara talimat vermiş, bu fezlekelerin muhtevalarının seçim sonuna kadar saklanması çünkü bu fezlekelerin içinde AKP iktidarının büyük yolsuzlukları var, bunlar seçimden önce kamuoyunun bilgisine sunulmaması için her türlü hileye her türlü hukuksuzluğa başta Cemil Çiçek olmak üzere bütün herkes tevessül ediyor" dedi.

-TBMM BAŞKANI'NIN İSTİFASINI İSTEDİ-

"Bu iktidar cinnet getirmiştir, çıldırmıştır" diyen Genç, "Soruşturma genelinde Meclis Başkanı tarafından gizlenmesi bana göre Cemil Çiçek'e düşen şerefli görev oradan istifa etmektir" diye konuştu.

-"ÇİÇEK'İN BURNUNDAN FİTİL FİTİL GETİRECEĞİZ"-

TBMM Başkanı'nı sert sözlerle eleştiren Genç, "Ama bunun acısını Cemil Çiçek'in burnundan fitil fitil getireceğiz, onu da bilsin. Cemil Çiçek'in o kısa boyuyla bu kadar büyük yükü taşıyacağına kesinlikle kendisi bir karar vermesi lazım artık oradan istifa etmesi lazım. Bu millet bunların hesabını soracaktır. Kısa boylu olması çok fazla yük taşımasını sağlayacak bir fiziki nitelik, güç kazandırmaz kendisine" dedi.

"Fezlekelere ulaşamamanızın bir gerekçesini söylediler mi?" sorusuna Genç, "Yok, keyfi. Bunlar İçtüzük tanımıyor, Anayasa tanımıyor. Seçime kadarbu pisliklerini kamuoyun gözünden saklamaya çalışıyorlar, bütün mesele bu" diye konuştu.

"Japonya Büyükelçiliğinde, Sayın Başbakan'ın eşi ile ilgili yaşadığınız bir olay vardı, onunla ilgili şahsınızla ilgili TBMM Başkanlığına fezleke gönderildi, ne diyorsunuz?" sorusuna Genç, "O acaba hangi hukuk fakültesini bitirmiş" yanıtını verdi.

"Anayasa Mahkemesi, Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ'un hakkının ihlal edildiğine karar verdi, nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna Genç, "İlker Başbuğ'un o hale gelmesinin baş sorumlusu kendisi" derken şöyle devam etti:

"İlker Başbuğ tahliye olsa ne olacak, olmasa ne olacak. Bunlar o makamı zamanında temsil etselerdi, ihtilale kesinlikle karşıyım, ihtilal diye bir şey yoktu, hedef Türk Ordusunuyok etmekti.

Ordunun başına çuval geçirildiği zaman o Genelkurmay Başkanı ne tepki gösterdi?

Şimdi Tayyip ile anlaşıyorlar. Herhalde İlker Başbuğ çıkacak, bu defa Tayyip'i oraya gönderseler daha iyi, biraz nöbetleşe orayı kullansalar iyi olur."

En Çok Aranan Haberler