HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP'li Gürsul: Pülmür yolunda dehşete düştüm

Pülümür'ü ziyaret etmek için araçla yola çıkan CHP Elazığ Milletvekili Adayı Fatih Gürsul, Pülümür yolunda yaşadıklarının kendisini dehşete düşürdüğünü vurguladı.

ANKARA (ANKA) Gürsul, "Devletin olmadığı, resmen teröristlere terk edilen bu yerde, her gün o yolu kullanmak zorunda kalanların sorunlarına, çektikleri eziyete bizzat şahit oldum" açıklamasında bulundu.

PKK'lı teröristler, Tunceli'de eylemlerini sürdürüyor. Yola çıkan araçlar PKK'lı teröristler tarafından durduruluyor. PKK'lılar kimliklerini kontrol ettiği vatandaşları hırpalıyor ve tehdit ediyor. Propagandasını da yapan PKK'lılar daha sonra araçların devam etmesine izin veriyor.

PKK'lılar şehrin bazı noktalarında roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırılarda da bulunuyor. Askerlerin bölücü teröristlere karşılık vermesiyle sık sık da çatışma çıkıyor.

Çatışmaların arasında kalmaktan korkan vatandaşlar, PKK'lıların tekrar tekrar yollarını kesmesinden de çekiniyor.

Yollar ise teröristlerin yaktığı araçlarla dolu. Pülümür'e yolu düşen vatandaşlar yanmış araçlardan kalan parçalar arasında yolculuk ediyor.

Pülümür yolunda yaşananları yerinde gören isimlerden birisi ise CHP Genel Başkan Danışmanı ve Elazığ Milletvekili Adayı Doç. Dr. Fatih Gürsul.

Gürsul gördüklerini aktarırken dehşete düştüğünü belirtti.

Pülümür ilçesini ziyaretini ANKA'ya anlatan Gürsul, şu açıklamalarda bulundu:

"Geçen hafta sonu Pülümür Belediye Başkanı Müslüm Tosun'u ziyaret etmek amacıyla aracımla yola çıktım. Yanıma sadece sürücü arkadaşı aldım. Pülümür yolunda yaşadıklarım beni dehşete düşürdü. Devletin olmadığı, resmen teröristlere terk edilen bu yerde, her gün o yolu kullanmak zorunda kalanların sorunlarına ve çektikleri eziyete bizzat şahit oldum."

Siyasi parti temsilcilerine seslenen Gürsul, "Bir çağrıda bulunmak istiyorum; AKP'li, MHP'li veya HDP'li adaylar ve vekiller de o yoldan bir kez korumasız geçsinler. Bakalım o deneyimden sonra özellikle iktidar partisinden aday olan rakiplerim terörün belinin kırıldığından rahatlıkla söz edebilecekler mi? Ben bu kentin çocuğuyum. Daha iki ay önce eşimle çocuğumla güvenlik içinde geçtiğim yolun yine eskisi gibi herkese açık olabilmesi için aday oldum. CHP iktidarında inşallah diğer bütün ağır sorunlar gibi terör meselesi de çözülecek; huzur ve barış bu topraklara geri dönecek" dedi.

Gürsul, yaşananlardan Tuncelili vatandaşların da büyük tedirginlik duyduğunun altını çizerek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Vatandaşlar yola çıkmaya korkar olmuş. Terör sadece dağda değil ki. Yollar çok daha tehlikeli. Sağlık ekipleri de gerektiğinde bu yolları kullanmak durumunda. Hayat kurtarmak amacıyla yollara düşen sağlık çalışanları, güvenlik görevlileri, sivil vatandaşlar da aslında canlarını riske atıyor. Bunlara dur demek şart. Barışın bu topraklara gelmesi için çalışıyorum. Hepimizin de bu uğurda çalışması elzemdir. Barıştan başka yol yok." (ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler