HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP'li Hamzaçebi: AKP eşkıyalık yaptı

Hamzaçebi, Anayasa Mahkemesi'ne gidip gitmeyeceklerine ilişkin de, "Anayasa Mahkemesi gibi bir düşüncemiz yok" dedi.

ANKARA (ANKA)- CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Meclis Genel Kurulu'nda kabul edilen alkol düzenlemesine yönelik yasanın görüşmelerinde AK Parti'nin "eşkıyalık" yaptığını iddia ederek, "Dün sabaha doğru AKP Meclis grubu orada konuşan milletvekillerine saldırıda bulunmak suretiyle kürsüye yönelerek, kürsüyü kuşatmak gibi bir anlayışla davranmak suretiyle eşkıyalık yapmıştır" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, "AKP'nin alkollü içki sınırlaması adı altında Türkiye'de alkollü içkiyi yasaklama sürecinin başlatılmasına yönelik yasa teklifi dün gece TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi" dedi.

AK Parti'nin görüşmelerdeki tutumunu eleştiren Hamzaçebi, "Genel Kurul görüşmeleri AKP'nin son derece saldırgan bir anlayışla yaklaşımı neticesinde oldukça gergin geçmiştir. TBMM Genel Kurulu'nda milletvekillerinin cep telefonları çalışmaktadır. Dün gece cep telefonları ile dahi haberleşmeyi sakıncalı gördüğü için cep telefonlarını jammerleri çalıştırmak suretiyle sistem dışı bırakan ve bu yolla milletvekilinin haberleşme özgürlüğünü engelleyen bir AKP grubu ve yönetimi vardı. Antidemokratik bir yaklaşım gösteren bir Meclis Başkanvekilinin yönettiği oturum demokrasiye, İçtüzüğe, Meclis'in teamüllerine aykırıdır. Sayın Başkanvekilini buradan kınıyorum" diye konuştu.

-"AKP EŞKIYALIK YAPTI"-

Hamzaçebi, şöyle devam etti:

"AKP Meclis grubunda eşkıyalık yaptı. Dün sabaha doğru AKP Meclis grubu orada konuşan milletvekillerine saldırıda bulunmak suretiyle kürsüye yönelerek, kürsüyü kuşatmak gibi bir anlayışla davranmak suretiyle eşkıyalık yapmıştır.

Alkol bağımlılığını önleme adı altında bireyin özel yaşam alanına, özgürlüklerine müdahale eden bir yasa teklifindeki anlayışın dün AKP Grubunda olduğunu gördük.

AKP'nin hareket noktası bireyin hak ve özgürlüklerine müdahale etmektir. Kendi benimsemediği yaşam biçimini Türkiye'de ortadan kaldırmaktır.

Aslında onun gönlü tamamen yasaklamaktan yana. İlk adımı dün attılar. Elbette alkollü içki tüketimi özendirilmeyecektir. Ama bunların ötesine geçerek bireyin, insanın yaşamını dizayn etmek, onu biçimlendirmek gibi bir anlayışla bir yasal düzenleme yapılıyor ise ortada ideolojik bir tavır var demektir.

Tek adam yönetiminin sonuçlarıdır bunlar. Sayın Başbakan'ın gönlünde yatan aklında yatan başkan olarak bugün Başbakan olarak sürdürdüğü tek adam yönetimi uygulamalarını başkan olarak da sürdürmek istemesidir."

-SORULAR-

Bir basın mensubunun, "Reyhanlı operasyonuyla ilgili gözaltına alınan bir şahsın CHP heyetini Suriye'ye götüren şahıs olduğu ifade ediliyor, ne diyorsunuz?" sorusuna Hamzaçebi, "O habere ilişkin olarak ilgili milletvekilimiz Sayın Refik Eryılmaz'ın bir açıklaması var" dedi.

"Kabul edilen yasaya ilişkin Cumhurbaşkanı'na bir çağrınız olacak mı? Anayasa Mahkemesine götürecek misiniz?" sorusuna Hamzaçebi, "Sayın Cumhurbaşkanı bu değerlendirmeyi kendisi yapacaktır" derken şöyle devam etti:

"Var olan işletmelerin ruhsatlarını zaman içerisinde tasfiye ederek alkollü içki sunan işletmelerin ortadan kaldırılmasına yönelik anlayışın bu tasarı maddeleri içerisine serpiştirildiğini görüyoruz. Asıl problem buradadır.

2. Abdülhamit dahi bu konuda AKP hükümetinden çok daha özgürlükçü bir anlayışa sahiptir. Bugün bir 100 metre yasağı vardır. 2. Abdülhamit zamanında bu 100 arşındı. Eğer metreye varsak 67 metreydi."

Hamzaçebi, Anayasa Mahkemesi'ne gidip gitmeyeceklerine ilişkin de, "Anayasa Mahkemesi gibi bir düşüncemiz yok" dedi.

"Abdullah Öcalan'ın yanına 8 PKK'lının gönderileceği ifade ediliyor, ne diyorsunuz?" sorusuna Hamzaçebi, "İlgili mevzuata göre hükümet öyle bir karar almış olabilir. Sonuçta daha öncede Öcalan'ın yanına başka mahkumlar konmuştu. Olabilir" dedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler