HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP'li Hamzaçebi: Sayıştay Başkanı görevinden istifa etmelidir

Hamzaçebi, "Yasalara aykırı davranarak, Sayıştay Kanunu hükümlerini bir kenara atarak usulüne uygun olmayan raporları Meclis'e gönderen Sayıştay Başkanı görevinden istifa etmelidir" dedi.

ANKARA (ANKA)- Hamzaçebi, "AKP'nin Sayıştay skandalı" başlıklı yaptığı açıklamada, şöyle dedi:

"Sayıştay raporlarının Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne neden gönderilmediği, hükümetin bu raporlardan neden korktuğu bugün kamuoyunca çok daha iyi anlaşılmıştır. Çünkü hükümet; harcamalarının denetlenmesini, denetlenmiş olsa bile tespit edilen usulsüzlük ve yolsuzlukların millet tarafından bilinmesini istemiyor.

Sayıştay Başkanı'nın Anayasa Mahkemesi kararına rağmen, 2011 yılına ilişkin 132 adet Sayıştay raporunu Meclis'e göndermeme hukuksuzluğunda ısrar etmesi üzerine,açtığımız dava sonucunda Ankara 14. İdare Mahkemesi Aralık 2013'de E. 2012/1800 sayılı kararıyla, Sayıştay raporlarının Meclis'e gönderilmemesi kararını iptal etmiştir. Yargı kararına rağmen, Sayıştay Başkanlığı 2011 yılına ilişkin 132 adet Sayıştay Raporunu Meclis'e göndermemiştir."

AKP iktidarının Meclis'te hiçbir uzlaşma arayışına girmeden tek başına seçtiği Sayıştay Başkanı üzerinden kestirme bir çözüm bulduğunu savunan Hamzaçebi, şunları kaydetti:

"Sayıştay Başkanına Sayıştay raporlarında yer alan yolsuzluk ve usulsüzlükleri Meclis'e sunulacak raporlardan çıkarma görevi vermiştir.

Nihayetinde, 2012 yılına ilişkin 146 adet Sayıştay raporunun ekinde yer alan, AKP iktidarının yolsuzluk ve usulsüzlüklerine ilişkin denetim bulguları, rapor eklerinden çıkarılmış ve yolsuzluk ve usulsüzlüklerden arındırılmış raporlar TBMM'ye sunulmuştur.

Yasalara aykırı davranarak, Sayıştay Kanunu hükümlerini bir kenara atarak usulüne uygun olmayan raporları Meclis'e gönderen ve bu durum ortaya çıkınca da gerçeğe aykırı belge düzenleme teşebbüsünde bulunan Sayıştay Başkanı görevinden istifa etmelidir."

13 Şubat 2014 tarihinde bir yazı ile TBMM Başkanı'ndan 142 adet Sayıştay raporunun TBMM Başkanlığına intikalinin sağlamasını istediğini ifade eden Hamzaçebi, "Halen bu raporların gönderilmesini bekliyorum" dedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler