HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP’li İlgezdi’den 'Suriyeli sığınmacı' iddiası

CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, hükümetin Suriyeli sığınmacıları geleceğin AKP seçmeni olarak gördüğünü ve kurulacak kampların yerini bu stratejiye göre şekillendirdiğini iddia etti.

CHP’li İlgezdi’den 'Suriyeli sığınmacı' iddiası

İlgezdi, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin bugün 3 milyona yakın sığınmacı için üç tarafı denizlerle çevrili bir açık hava hapishanesi olduğunu savundu.

Kahramanmaraş üzerine yeni bir oyun oynandığını iddia eden İlgezdi, "Sivricehüyük ve çevresinde yaşayan yurttaşlarımız halihazırda kentte bulunan çadır kentin mevcut yerinin değiştirilmesine karşı çıkıyorlar. Hükümet Suriyeli sığınmacıları geleceğin AKP seçmeni olarak görüyor ve kurulacak kampların yerini bu stratejiye göre şekillendiriyor. İktidarın yer seçimi konusundaki mezhepçi ve oy devşirmeye yönelik politikalarını kabul etmiyoruz" dedi.

CHP PM üyesi Ali Öztunç da, "Hiç kimse gelen Suriyeli mültecilere karşı değil ama Kahramanmaraş'ta zaten bir kamp var, bu yeni bir kamp değil, bir kamp var, yerini taşıyorlar, şehir içindeki kampın yerini Sivricehüyük'e taşıyorlar. Orada kamp kurulmuş, niye oradan alıp buraya taşıyorsunuz, müteahhidi mi zengin etmek istiyorsunuz, oradaki mera arazisinin niye dağıtıyorsunuz, köylülerin direnişinin sebebi de bu. Başbakan'a bir kez daha çağrıda bulunmak istiyoruz. Başbakan'ın yeni bir karar vermesi gerektiğine inanıyoruz" diye konuştu.

(ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler