HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP’li İnce: İmzalar yaklaşık 500 civarında oldu

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, olağanüstü kurultay için toplanan imzaların yaklaşık 500 civarında olduğunu söyledi.

İnce, TBMM'de olağanüstü kurultay için imza toplama girişimine ilişkin basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

İmzalar için son günün olduğunun hatırlatılması üzerine İnce şöyle dedi:

"Daha önce Eylül 2014'te 177 imza bulmuştum, 415 oy almıştım. Sayın Genel Başkan 944 imza ile girip 740 oy almıştı.

Sadece benim değil başka arkadaşlarımızın da eski il başkanlarımız başta olmak üzere hepsinin topladığı imzalar yaklaşık 500 civarında oldu.

O gün bir sözü olağanüstü kurultay için yeterli görenler bugün noterden gelen 500 imzayı yeterli görmüyorsa ortada ciddi bir sorun var demektir.

-"PARTİ MECLİSİNE HAKARETTİR"-

Ocağın 16'sında, 17'sinde kurultay yapacağını duyurmak Parti Meclisini saf dışı etmektir. Parti Meclisi'nin önünü kesmektir. Ocak ayının 17'sinde kurultay yapılacağını söylemek Parti Meclisine hakarettir. Yarın yapılacak olan Parti Meclisi'nin kararı belli olmadan kurultayın açıklanması herhalde o Parti Meclisi üyeleri kendilerinin konu mankeni yerine konulmasına kendilerinin devre dışı bırakılmasına tepsi göstereceklerdir diye düşünüyorum.

-"CHP'DE AKP'YE BENZİYOR"-

Az önce açıklama yapılıyor Rus uçağıyla ilgili, nereden yapılıyor açıklama, cumhurbaşkanlığından, sizce doğru mu bu? Biz başkanlık sistemine geçtik mi? Geçmedik. Açıklamayı kim yapmalıdır. Başbakanlıktan yapılmalıdır bu açıklama. CHP'de AKP'ye benziyor.

Parti Meclis karar almamış, kurultay tarihi açıklıyorsunuz. Kendinizi Parti Meclisi yerine koyamazsınız.

-"OLAĞAN KURULTAY TARİHİNİ SAYIN GENEL BAŞKAN BİLE VEREMEZ"-

Olağanüstü kurultay kararını Sayın Genel Başkan verebilir, olağan kurultay tarihini Sayın Genel Başkan bile veremez, tüzük ortada, bu yetki Parti Meclisine ait bir yetkidir."

"Toplayamazsanız imzaları yine de Genel Merkez'e verecek misiniz?" sorusuna İnce, "Vermeyeceğiz, tabii ki niye verelim, o imzaları verirsek afişe etmiş oluruz arkadaşlarımızı, onları vermeyeceğiz" yanıtını verdi.

-SAAT 17.00'DE SONA ERİYOR-

CHP'de olağanüstü kurultay için imza toplama süreci bugün saat 17.00'de sona eriyor.

Genel Merkeze göre 1200 delege var ve 601 imza gerekiyor.

CHP Tüzüğüne göre olağanüstü kurultay isteminde bulunan kurultay üyeleri sayısı üye tam sayısının salt çoğunluğunu sağlıyor ise gündeme, güven oyu ve seçim maddesi konulabilir. (ANKA)

(MG/ÖZK)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler