HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP'li Muharrem İnce: Mezarlıkları ayıracaklar mı?

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Meclis Başkanvekili Sadık Yakut'un sözlerini değerlendirdi.

ANKARA (ANKA)- CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Meclis Başkanvekili Sadık Yakut'un sözlerine ilişkin, "Çocuklarımızın kantinlerini ayırdılar, merdivenlerini ayırdılar. Mezarlıkları ayıracaklar mı? Kadın erkek mezarlıkları ayrı olacak mı? Doğumevleri ayrılacak mı? Meclis'te kadın erkek ayıracaklar mı? İktidara şunu söylüyorum ülkeyi böldünüz, çocuklarımızı bölmeyin, ayırmayın" diyerek tepkisini dile getirdi.

İnce, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Meclis Başkanvekili Sadık Yakut'un, "kız ve erkek öğrencilerin birlikte eğitim yaptırılmasını büyük bir yanlışlık olarak değerlendiriyorum" şeklindeki açıklamalarına ilişkin sözlerini eleştirdi.

-"DOĞUMEVLERİ AYRILACAK MI?"-

"Türkiye'de liboşların, dönek solcuların ve AKP'ye destek olanların şunu kendilerine sorması lazım, hala AKP'nin gizli gündeminin olmadığını mı söylüyorsunuz hala yaşam tarzımıza müdahale olmadığını, olmayacağını mı söylüyorsunuz?" sorusunu yönelten İnce, şöyle devam etti:

"Çocuklarımızın kantinlerini ayırdılar, merdivenlerini ayırdılar. Mezarlıkları ayıracaklar mı? Kadın erkek mezarlıkları ayrı olacak mı? Mesela ultrasonla çocuğun cinsiyetini belirledikten sonra kız çocukları Zeynep Kamil'de doğacak, erkek çocukları Zekai Tahir Burak'ta doğacak diye doğumevleri ayrılacak mı? Bunların hepsi olacak size söyleyeyim. Bu AKP'ye oy vermeye millet devam ederse bunların hepsi olacak.

Meclis'te kadın erkek ayıracaklar mı? Okullarda ayıracaklar da Meclis'te ayıracaklar mı? Mezarlıklarda ayrılacak mı? Bu soruların cevabını almamız lazım.

Bu ülkeyi Türk, Kürt diye ayırdılar. Alevi, Sünni diye ayırdılar, şimdi de kadın, erkek diye ayırıyorlar. İktidara şunu söylüyorum ülkeyi böldünüz, çocuklarımızı bölmeyin, ayırmayın."

-"SADIK YAKUT'A 'ERKEN ÖTME' CEZASI VERECEKLER Mİ?"

Sadık Yakut'a Ak Parti tarafından "erken ötme cezası" verilebileceğini iddia eden İnce, "Sadık Yakut'un bu açıklamalarında herhalde bir ceza da o alabilir. Erken ötme cezası diyorum buna. Nasıl olsa böyle bir düşüncemiz olduğunu sen biliyorsun neden bunu erken söyledin cezası verirler. Tıpkı geçmişte Hüsnü Tuna'ya erken ötme cezası verdikleri gibi. Bakalım Sadık Yakut'a erken ötme cezası verecekler mi?" diye sordu.

Başbakan'ın Diyarbakır ziyaretine değinen İnce, "Trabzon'u ziyaret etmesiyle Diyarbakır'ı ziyaret etmesindeki fark nedir? Neden tarihi olsun bu? Tabii orada Şivanlı, İbolu düğün var. Düğün olunca takı var. Bu takılar garibanlara mı verildi, Gümrük mevzuatına uygun olarak mı çıktı sınırdan, kaç bavuldu, nerelere gitti? Bunları bilen pek yok" diye konuştu.

-"BAŞBAKAN ZATEN BİRİNE KARDEŞİM DEMİŞSE BİLİN Kİ O EYVAH"-

Başbakan'ın 30 Ekim 2007'de "Muhatabım değil Barzani" dediğini ifade eden İnce, "Ardından da şimdi sevgili dostum diyor, kardeşim diyor. Başbakan zaten birine kardeşim demişse bilin ki o eyvah Esad'a kardeşim dedi, Kaddafi'ye kardeşim dedi. Barzani kendine dikkat etsin" dedi.

İnce, şöyle devam etti:

"Başbakan ağırladığın kişinin internet sitesinde Adıyaman, Şanlıurfa, Malatya, Elazığ, Erzincan, Mardin, Diyarbakır, Batman, Siirt, Şırnak, Bitlis, Hakkari, Van, Bingöl, Muş, Ağrı, Kars, Iğdır, Tunceli, Kilis, Hatay, Gaziantep haritada görülüyor. Şöyle baksınlar bu haritaya? Konuğunun internet sitesinde bu vilayetlerimiz Kürdistan olarak görülüyor mu, görülmüyor mu, Başbakan'ın buna cevap vermesi lazım?"

-"TÜRKİYE'NİN ARTIK BİR KÜRDİSTAN SORUNU VARDIR, BU SORUNU DA BAŞBAKAN KENDİSİ YARATMIŞTIR"-

Başbakan'ın, "dağdakiler inecek, cezaevleri boşalacak" dediğini ifade eden İnce, "Cezaevlerini boşaltacak. Peki cezaevinden teröristleri dışarı çıkaracaksın da yeraltındaki o kınalı kuzuları yeryüzüne çıkarabilecek misin? "Öcalan büyük bir yurtseverdir' diyen kişiyle bakanlar fotoğraf çektirme yarışına giriyorsa bu hükümet aklıselimi yitirmiş demektir. Türkiye'nin Kürt sorunu vardı ama biz Kürt sorununu çözeriz. Ama Türkiye'nin artık bir Kürdistan sorunu vardır, bu sorunu da Başbakan kendisi yaratmıştır. Kürt sorununu çözeriz ama Kürdistan sorununu çözemeyiz" diyerek tepkisini dile getirdi.

-"BÜLENT ARINÇ CİVAYDI, HAVA YAPTI BAŞBAKAN, ONUN EN SON HAVASINI DA BEN ALACAĞIM"-

Bir basın mensubunun, "Başbakan dershaneler konusunda geri adım atmayacaklarını ifade etti, nasıl değerlendiriyorsunuz? Arınç ile bir haftadır ters köşelerde kaldılar ne diyorsunuz" sorusuna İnce, "Bülent Arınç özgül ağırlığından söz etmişti. Biliyorsunuz civa 13,6gram/cm3, hava ise çok düşüktür. Bülent Arınç civaydı, hava yaptı Başbakan onu. Civadan havaya dönüştü yani hava civa başbakan yardımcısı oldu. Ayrıca civadan havaya geçmişse onun havasını da Meclis'te Genel Kurul Salonu'nda ben alacağım. Bekleyin, onun en son havasını da Genel Kurul Salonu'nda ben alacağım" yanıtını verdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in açıklamalarına ilişkin soruya da İnce, "Genel Başkan yardımcımız ile medya aracılığıyla konuşmam" derken, "İstanbul ile ilgili adaylıklarla ilgili bu aralar haberlerin tümünün doğru kabul etmek mümkün değil, asparagas haberler de çıkıyor, doğruları da çıkıyor. Seçim sürecinde adaylıklarla, başka partilerle uzlaşmalar, ortak adaylıklar göstermeler bunların büyük bir çoğunluğu asparagastır. CHP'nin böyle ittifak arayışlarına girmesi gibi bir ihtimali düşünmüyorum bile kendi gücü ona yeter diye düşünüyorum" yanıtını verdi.

-"KAPATIRSIN AMA KAÇAK OLARAK BUNLAR YAPILACAKTIR"-

Dershanelere ilişkin bir soruya İnce, "Bölgeler arası eğitimde nitelik farkı varsa, okullar arasında eğitimde nitelik farkı varsa ve sonunda bir yarışma sınavı yapılıyorsa, yarışma sınavı varsa ek bir hazırlık gerekir. Bu ek hazırlık ama dershanede olur. Dershaneyi kapatırsanız özel dersle olur. Bunu görememek cahillerin işidir yani bu sınavları kaldırmadığınız sürece ek hazırlık olacaktır. Siz dershaneyi kapatırsanız varlıklı insanlar gelir özel ders alır, yoksullar alamaz. Kaçak olarak devam edecektir, sınavlar kaldırılmadığı sürece ek hazırlık gerekecektir, kapatırsın ama kaçak olarak bunlar yapılacaktır. Olan devletin vergi kaybına olacaktır" dedi.

-"CHP'NİN GRUP BAŞKANVEKİLİ ADAY ADAYI OLMAZ, YA ADAY OLUR YA OLMAZ"-

"Ankara Büyükşehir Belediyesi için aday mısınız?" sorusuna İnce, "CHP'nin Grup Başkanvekili aday adayı olmaz ya aday olur ya olmaz. Onun için ben ortalıkta gezmem. Gerekli yerlerde gerekli konuşmalarımı yapmışımdır zamanı gelince görürsünüz ama şunu söyleyeyim, AKP, Melih Gökçek'i aday yaparsa onunla bir karşılaşma yapmak hoşuma gider. Milletin de hoşuna gider diye düşünüyorum. Sokakta bana "bunun hakkından sen gelirsin' diyorlar. Ama benim böyle bir taleple meydana çıkmışlığım yok. Zamanı gelince bakarız" yanıtını verdi.

"Dershanelere ilişkin düzenleme Meclis'e gelirse tavrınız ne olur?" sorusuna da İnce, "Bir düzenlemeyi görmeden şimdiden bunu konuşmak yanlış olur, önce bir görmek lazım" dedi.

En Çok Aranan Haberler