HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP'li Oran: Çözüm sürecini kaç kişi biliyor?

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na, Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel'in sözlerini sordu.

ANKARA(ANKA) -CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na, Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel'in "Çözüm sürecine ilişkin yol haritasını bilmiyoruz. O çalışmanın içinde yokuz" sözüyle ilgili olarak verdiği soru önergesinde, "Çözüm sürecini kaç kişi biliyor? Genelkurmay Başkanı'na ne zaman bilgi vereceksiniz? Org. Özel'in sözünü ettiği "kırmızı çizgiler' aşıldı mı?" diye sordu.

CHP'li Oran, Başbakan Davutoğlu'nun yanıtlaması istemiyle hazırladığı soru önergesinde, Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel'in 30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonunda yaptığı "Çözüm sürecine ilişkin yol haritasını bilmiyoruz. O çalışmanın içinde yokuz. Sadece basından okuyoruz. Kırmızı çizgilerimiz aşılırsa gerekeni söyleriz... Paralel yapı için MİT'ten belge istedik gelmedi" şeklindeki açıklamaları anımsattı.

Davutoğlu'na yönelttiği önergede Umut Oran şu sorular yanıt verilmesini istedi:

"Hükümetinizin yıllardır kapalı kapılar ardında ve TBMM'yi dahil etmeden, muhalefete bilgi vermeden yürüttüğü 'çözüm sürecini' kaç kişi bilmektedir? Dışişleri Bakanı iken siz de bu sürece dahil miydiniz? Başbakanlık makamı nezdinde PKK halen bir terör örgütü müdür? Başbakanlık PKK'yı bir terör örgütü olarak görüyorsa ulusal savunmanın başındaki Genelkurmay Başkanlığı'nın çözüm süreci hakkında bilgisinin bulunmaması nasıl mümkün olmaktadır? 'Çözüm süreci' hakkında Genelkurmay Başkanı'nı hangi aşamada bilgilendireceksiniz? Genelkurmay Başkanı'nın sözünü ettiği 'kırmızı çizgiler' nedir, bu kırmızı çizgiler aşıldı mı? 'Kırmızı Çizgiler' hakkında hangi plan ve uygulama kararları aldınız?"

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler