HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP'li Oran'dan "Bilal Erdoğan" sorusu

Umut Oran, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a,"Okçular tekkesi ve arazisi Okçular Vakfı'na satış yoluyla mı yoksa tahsis yoluyla mı devredilmiştir? Bu iş için KİPTAŞ'a verilen bedel nedir?" diye sordu

ANKARA(ANKA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi.

Soru önergesinde, Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait olan Okçular Tekke ve arazisinin önce Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne tahsis edildiğini daha sonra bu tahsisin kaldırıldığını, ilgili arazinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na tahsis edildiğini belirten Oran, şöyle dedi:

"İlgili Belediye tekkenin restorasyon ve çevre düzenlemesi işlerini kendi konut şirketi KİPTAŞ'a vermiş olup, ilgili arazinin KİPTAŞ tarafından Mütevelli Heyeti'nde Bilal Erdoğan, Ahmet Misbah Demircan, Hüseyin Ersan Topbaş ve Muhammed Topbaş'ın da olduğu Okçular Vakfı'na devredildiği görülmektedir.Kamuoyunda yer alan iddialara göre devir sırasında Bilal Erdoğan, KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım'ı aramış "siz bu kanunu çok ciddiye alıyorsunuz ya, KİPTAŞ başka Belediye başka' demiş, yine yapılan masrafın hakedişi karşılığı arazinin kendilerine devrini talep etmiştir."

Oran, soru önergesinde şu sorulara yanıt aradı:

"Bugün, yaklaşık 5.000 m2'lik bir alanda inşaası tamamlanan, mescid, hünkar kasrı, konferans salonu, müze, ve kütüphane olmak üzere beş ana bölümden oluşan, iki büyük toplantı salonu, 200 kişilik bir konferans salonu, okçuluk tarihi ile ilgili bir kütüphane ve Topkapı Sarayı Müzesi'nden alınacak ok ve okçulukla ilgili eserlerin teşhir edileceği bir müze yer alan, ok atış alanının altında 300 arabalık bir otopark bulunan bu kıymetli arazinin rayiç bedeli nedir?

Okçular tekkesi ve arazisi Okçular Vakfı'na satış yoluyla mı yoksa tahsis yoluyla mı devredilmiştir? Bu iş için KİPTAŞ'a verilen bedel nedir?

Başbakan'ın nüfuzu kullanılarak KİPTAŞ Genel Müdürlüğü'ne baskı yapıldığı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Beyoğlu Başkanı'nın da dahil olduğu kamu görevlilerinin da katılımıyla bu kıymetli arazinin bir vakfa kamu zararına yol açacak şekilde devredildiği, bu yolla vakfa usulsüz maddi kazanç sağlandığı, hukuka aykırı bu işlemlerin Başbakan'ın talimatıyla oğlu Bilal Erdoğan tarafında takip edilerek sonuçlandırıldığı iddialarının araştırılması için tarafınızca verilmiş bir talimat bulunmakta mıdır? Tarafınızca herhangi bir idari soruşturma başlatılmış mıdır? Bu olayların ortaya çıkartılması için sizin veya size bağlı Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yapılan bir suç duyurusu bulunmakta mıdır?"

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler