HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP'li Özcan: Anayasa, Kur'anı Kerim değildir

CHP İstanbul Milletvekili Ali Özcan, "Allah vurgusuyla anayasa olmaz. Dünyanın hiçbir yerinde Allah vurgusuyla anayasa yoktur. Anayasa Kur'an-ı Kerim değildir" dedi.

CHP'li Özcan: Anayasa, Kur'anı Kerim değildir

Bingöl'de CHP İl Başkanlığı'nı ziyaret eden CHP İstanbul Milletvekili Ali Özcan, yeni Anayasa ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Türkiye'de özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki bazı il ve ilçelerde yaşanan çatışmalara dikkat çeken Özcan, "Bunların kafasında gizli ajandaları var. Bir rejim değişikliğini gerçekleştirmek, rejim değişikliği ile birlikte Türk tipi başkanlık sistemini getirmek gibi bir ajandaları var. Böyle zamanlarda Cumhuriyet Halk Partisi risk alır. Böyle zamanlarda çözüm bulucudur. Cumhuriyet'in temel değerlerinden asla ödün vermeden, bu birliği ve bütünlüğü koruyacak bir partidir. Kardeş kavgasını bitirecek bir partidir. Her ne kadar halkları birbirine kırdırarak bir gerilim yaratıp Doğu ve Güneydoğu’da insanları karşı karşıya getirmek istiyorlarsa da CHP buna prim vermeyecektir. CHP kesinlikle Doğu ve Güneydoğu’yu ve halkımızı düşünerek en kısa zamanda barışı sağlamak için çalışmalarını devam ettirmektedir" dedi.

'DİN İLE DEVLET İŞİNİ KESİNLİKLE AYIRMIŞ OLMAMIZ LAZIM'

TBMM Başkanı İsmail Karaman’ın, "Laiklik yeni anayasada olmamalı" şeklindeki sözlerini eleştiren CHP'li Özcan, "Çok güçlü bir şekilde buna karşı 2 gündür büyük bir tepki veriyoruz. Şu anda Meclis'te bu lafı ettiklerine bin pişman olmuş durumdalar. Öyle bir mücadele veriyor ki gruptaki arkadaşlarımız, biraz önce grup başkan vekilimiz ile görüştüm. Cuma gününe kadar Meclis'in çalışması gerekirken, Meclis'i kilitleyecek kadar, o Meclis'in tavanını başlarına yıkacak kadar, tepkilerimizden dolayı belki bugün Meclis'i tatil edebilirler. Sadece Meclis'te değil, alanlarda da tepkimizi sürdüreceğiz. Türkiye laik, demokratik bir hukuk cumhuriyetidir. Asla bundan ödün vermeyiz. Din ile devlet işini kesinlikle ayırmış olmamız lazım. İnsanların inançlarını arzu ettiği gibi yaşayabilmeleri için CHP bu mücadelenin teminatı olacaktır" diye konuştu.

'ALLAH VURGUSUYLA ANAYASA OLMAZ'

Dünyanın hiçbir yerinde Allah vurgusu ile anayasa yapılmadığını savunan Ali Özcan, "Bizdiyoruz ki; Allah korkusu bizim içimizdedir. Allah vurgusuyla anayasa olmaz. Dünyanın hiçbir yerinde Allah vurgusuyla anayasa yoktur. Anayasa Kur'an-ı Kerim değildir. CHP’nin anayasanın özgürlükler ekseninde, demokrasi ekseninde ve laik demokratik bir sosyal, hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'nin bugüne kadar yapmış olduğu anayasanın ilkelerinde ve ekseninde sürdüreceğine inanıyorum. Biz dokunulmazlıklar ile ilgili, anayasanın 83'üncü maddesinin tümüyle değişmesini istiyoruz. Geçici madde ile değil. Seçim beyannamemizde de bu var. Kararlı bir şekilde dün, bugün ve yarın, kim milletvekili ise, kürsü dokunulmazlığı hariç, hepsinin kalkmasını istiyoruz. Bunu söylerken, gizli bir ajandayla 17- 25 Aralık'ta yolsuzluk yapan 4 bakan ve o günün Başbakanı'na ulaşabilecek o yolsuzlukları ört pas etmek için, mevcut fezlekeleri gündeme getirdiler. Bizim düşüncemiz aynıdır. Bunu da savunacağız. Biz dokunulmazlığa ihtiyacı olacak insanlar değiliz. Çünkü bizim milletvekillerimiz hırsızlık yapmak için buraya gelmiyorlar. Bizim gençliğimizde, ahlaki yönden mahallede bir arkadaş, ekonomik olarak, parasal olarak veya aile hayatı olarak bir yanlış yaptığı zaman, o mahalleyi terk ederdi. O ayıbı taşıyamazdı. Şimdi o ayıbı annelerimizin bize yazmış olduğu muskalar gibi boyunlarında gezdiriyorlar. CHP, o muskaları bir gün alacak, alınlarına çakacak" diye konuştu.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler