HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP'li Özel: Cumhurbaşkanı aklındaki bir takvimi işletiyor

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, AK Parti ile CHP arasında süren koalisyona ilişkin açıklamalarda bulunarak gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Özel, iki parti arasında koalisyon olup olmayacağının yarın belli olacağını belirterek, "'Anayasa bana esneklik tanımıyor' diyen Cumhurbaşkanı aslında aklındaki bir takvimi işletmekte olduğu ile ilgili tüm eleştirileri teyit eden bir yaklaşım içinde olduğunu göstermiştir. Koalisyon masasına bakanlık sayılarını, isimlerini bir takım partimize yönelik beklentileri hiç dile getirmedik. Birilerinin elinde ülkenin direksiyonu, bizim elimizde kırmızı plakalı araçlarımızın direksiyonu ile ülkeyi yönetme peşinde değiliz. Koalisyon olmazsa belki MHP, AKP'ye evet diyebilecek" dedi.

"CHP İÇİNDE O MASA OTURMAK BAZEN O MASADAN KALKMAKTAN ÇOK DAHA ZOR OLDU"

Özel, "13 yıl boyunca ülkeyi tek başına yönetmiş iktidarın bugün iktidarı paylaşmama ya da paylaşırken karşı tarafa çok fazla imkan tanımama gibi bir refleks ile karşı karşıyayız. CHP içinde o masa oturmak bazen o masadan kalkmaktan çok daha zor oldu" diye konuştu.

"KOALİSYONUN OLMASINI BÜTÜN YÜREĞİMİZ İLE İSTİYORUZ"

CHP olarakkoalisyonun kurulması konusunda hem fikir olduklarını belirten Özel, "Yarın koalisyon olup olamadığı kesin sonuca varacak. Genel Başkanımızın ifadesi ile biz koalisyonun olmasını bütün yüreğimiz ile istiyoruz, çünkü Türkiye'ye erken seçimin getireceği maddi ve manevi yüklerden endişe ediyoruz" dedi.

"MHP'LİLERİN MHP'YE OY VERDİKLERİ İÇİN PİŞMANLIK DUYDUKLARINI İFADE EDİYOR MİLLETVEKİLLERİMİZ"

Özel, "Sahada MHP'ye ciddi bir tepki olduğunu. MHP'lilerin MHP'ye oy verdikleri için pişmanlık duyduklarını ifade ediyor milletvekillerimiz" dedi.

"DAVUTOĞLU'NA BU KOALİSYONUN NİÇİN KURULAMADIĞINI BİZE AÇIKLAMASINIBEKLEYECEĞİZ"

Özel, "Yarından itibaren CHP'liler gittikleri illerde neleri ifade edeceklerini biliyorlar. Koalisyon olursa niçin yer aldığımızı, yazılı olarak ellerinde tutuyorlar. Yarın koalisyon kurulmazsa Genel Başkanımızın ifadesidir: "Davutoğlu'na bu koalisyonun niçin kurulamadığını bize açıklamasınıbekleyeceğiz. CHP samimiyet ve fedakârlıkla sürdürdüğü bir sürecin son gününde. İlkelerden taviz vermemiz gerektiğinde hem fikiriz" diye konuştu.

"ÜST AKILLARIN BAZI PARTİLERİN AĞLIKLI KARARLAR VERMELERİNE ENGEL OLMALARINI HAZMEDEMİYORUZ"

Özel, "Çözülmesi gereken bu kadar sorun varken partilerin kendi dertlerine düşmelerini, bir takım üst akılların, bazı partilerin kendi sağlıklı kararlarını vermelerine engel olmalarını hazmedemiyoruz" dedi.

"BİRİLERİNİN ELİNDE ÜLKENİN BİZİM ELİMİZDE KIRMIZI PLAKALI ARAÇLARIMIZIN DİREKSİYONU PEŞİNDE DEĞİLİZ"

Kırmızı plaka ve bakanlık sayılarının koalisyon görüşmelerine yansımadığını vurgulayan Özel şu ifadelere yer verdi: "Birilerinin elinde ülkenin direksiyonu, bizim elimizde kırmızı plakalı araçlarımızın direksiyonu ile ülkeyi yönetmenin peşinde değiliz. Kırmızı plaka merakı ile bakanlık sayıları değil.

KOALİSYON MASASINA BAKANLIK SAYILARINI, İSİMLERİNİ HİÇ DİLE GETİRMEDİK"

Şu ana kadar koalisyon masasına bakanlık sayılarını, isimlerini bir takım partimize yönelik beklentileri hiç dile getirmedik. Masada sadece ve sadece vatandaşa verdiğimiz sözler var. Akan kanı nasıl durduracağımızı konuşuyoruz."

"KOALİSYON OLMAZSA BELKİ MHP, AKP'YE EVET DİYEBİLECEK"

Özel, "Yarın koalisyon olmazsa erken seçimin tek seçenek olması değil, her şeye hayır diyen MHP'nin belki AKP'ye Evet diyebileceğini, koalisyon görüşmesi yapabileceklerini de öngörüyoruz. O süreci de dikkatle, yapıcılıkla izleyeceğiz" dedi.

'ANAYASA BANA ESNEKLİK TANIMIYOR' DİYEN CUMHURBAŞKANI AKLINDAKİ BİR TAKVİMİ İŞLETİYOR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın koalisyon hükümeti ve 45 gün süreye ilişkin açıklamalarını değerlendirmesi istenen Özel, "Anayasanın sayılı esnek hükümlerinden bir tanesine 'burada esneklik' yoktur demesini kendisine ait bir palanın uygulama sürecinin içinde olduğu dışında bir yorum yapmak mümkün değildir. O hüküm herkes biliyor ki fevkalade esnektir. 'Anayasa bana esneklik tanımıyor' diyen Cumhurbaşkanı aslında aklındaki bir takvimi işletmekte olduğu ile ilgili tüm eleştirileri teyit eden bir yaklaşım içinde olduğunu göstermiştir" diye konuştu.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler