HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP'li Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sert eleştiri

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, dokunulmazlık fezlekelerinin bazılarının savcılıklara ulaşmasıyla ilgili açıklama yaptı.

MANİSA, (DHA)- CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da aralarında bulunduğu bazı milletvekillerinin fezlekelerinin savcılığına ulaşmasıyla ilgili, "Demirden korksak trene binmezdik. Kediye kedi deriz. Doğruya doğru, yalana yalan. Diktatöre de diktatör deriz. Tayyip Erdoğan bir diktatör de değildir, bir diktatör bozuntusudur" dedi.

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, dokunulmazlık fezlekelerinin bazılarının savcılıklara ulaşmasıyla ilgili açıklama yaptı. Kendisine ait fezlekelerin de bulunduğunu ve Cumhurbaşkanına hakaret suçlaması yöneltildiğini açıklayan Özel, mahkemeye giderek, AK Parti'yi mahkum ettireceklerini söyledi. CHP'li Özel, şunları söyledi:

"Yapılan bir dokunulmazlık kaldırılması değil, geçmişteki dokunulmazlık dosyalarının mahkemeye yollanmasıdır. AKP bütün dokunulmazlıkların kaldırılmasını istemiyor. Bugün ve geçmişteki bakanlara dokunulmasını istemiyorlar. Bundan sonra AKP'nin geçtiğimiz dönemde terör örgütünün eylemlerine izin verdiği, göz yumduğu yönündeki suçlamaların tüm AKP milletvekilleri açısından ciddi dosyalar oluşturacağı düşünülerek, dokunulmazlık kapsamı devam ediyor. Dosyalar önce Adalet Bakanlığı'na oradan da mahkemelere yollandı. Genel Başkanımızın ve Ankara'da yargılanacak olan grup başkanvekillerimizin fezlekeleri ulaşmış. Benim hakkımda 1 tanesi Manisa'da, 2 tanesi İstanbul'da, birkaç tanesi farklı yerlerde olmak üzere fezlekeler olduğu söyleniyor. Açıkça elimize ulaşan bir şey yok. Biz ulaştığı zaman mahkemelere gideceğiz, ifadelerimizi vereceğiz. Özgür Özel olarak yargılananın benim değil, fikir özgürlüğü olduğunu; Türkiye'yi her geçen gün diktatörlüğe doğru götüren sarayın uygulamaların olduğunu anlatacağım. Bu anlamda dokunulmazlıklar hiçbir zaman çekilmedik. Bütün dokunulmazlıklar kalksın. Demirden korkan trene binmez."

AK Partilileri de hakim karşısında görmek istediklerini dile getiren Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sert eleştirilerde bulundu. Özel, "Keşke AKP bakanları içinde, tüm zamanlar için de dokunulmazlığın kalkmasını istese. Tüm suçlar için, dolandırıcılık, rüşvet, kamu kaynaklarının kötüye kullanılması gibi suçlardan da AKP'lileri de hakim karşısında görebilsek. En çok bekleyen fezlekeler geçmişteki bakanlara, şimdiki Cumhurbaşkanına aittir. Cumhurbaşkanının sayısız dosyası durmaktadır. Ama bizler Cumhurbaşkanını eleştirildiğimiz için Cumhurbaşkanına hakaret suçundan yargılanıyoruz. Ona diktatör dediğimiz için yargılanıyoruz. Bir kez daha söylüyorum. Kediye, kedi deriz. Doğruya doğru, yalana yalan, diktatöre de diktatör deriz. Tayyip Erdoğan bir diktatör de değildir, bir diktatör bozuntusudur" diye konuştu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler