HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP'li Özel'den HDP'ye sert eleştiri

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, HDP'yi eleştirdiği meclis konuşmasında, Abdullah Öcalan'ın tutanaklarda bulunan açıklamalarına yer verdi.

CHP'li Özel'den HDP'ye sert eleştiri

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, terör örgütü PKK'nın İmralı cezaevinde bulunan lideri Abdullah Öcalan'ın, tutanaklara yansıyan ifadelerinde zamanın başbakanı olan Recep Tayyip Erdoğan'ı idamdan kurtardığı iddiasında bulunduğunu söyledi.

Özel'in meclis kürsüsünde yaptığı konuşma:

"Keşke dün burada olsaydı Sayın Önder, dün sorduk biz. Gezi'de ilk gece dozerin önündeydiniz. Sonra Demirtaş Gezi'deki darbeyi gördü. Tayyip Erdoğan darbeyi görünce o günlerde, siz de Gezi'ye darbe diyordunuz. "Arkadaşları o darbeyi görünce çektik oradan" diyordu, ama sizin grubunuz her gün Gezi'de bulunmuş, kendi özgür iradelerini sizden bağımsızlaştırmış, Kürt gençlerin varlığı üzerinden Gezi'nin partisi olmaya çalışıyorlar, ama sizin buradaki tanıklığınız ve bunu paylaşmanız belki katkı sağlar. Belki 4+4+4'te laikliğin canına okunurken, bizim kemiklerimiz kırılırken, oradan izlemeleri, veya Recep Tayyip Erdoğan Ramazan sahur ziyaretine geldiğinde kendi kulisine değil de bizim kulise geçip, sizin onu tebrik ve ikram sıralarına girişlerinizi bize anlatırsanız yeni arkadaşlar da anlarlar, ama kim istiyor başkanlığı diyorsunuz ya, beyefendinin doğrudan içinde olduğu o İmralı notlarında ortaklaşa İmralı'da hazırlayıp burada hayata geçirdiğiniz kumpas var ya, AKP'lilerin bizim önergemize imza attığı, biz tüm partiler eşit temsil derken siz çoğunluğu AKP'ye vermek için bize kumpas kurmuştunuz, orada. Ama bakın o tutanaklarda ne var: İslamcıların 40 yıllık rüyasıydı. Rüyalarını gerçekleştirdik. Biz AKP'ye iktidarı altın tepside sunduk, diyor. Ve diyor ki, Erdoğan'ı idamdan ben kurtardım. Hakan Fidan tutuklansa, sonra sıra Başbakan Erdoğan'a gelecekti. Başbakan Erdoğan, vatana ihanet suçundan tutuklanacaktı. Bu yüzden ben devreye girdim, yardımcı olayım dedim. Erdoğan'ı da idamdan kurtardım. Başkanlık sistemi düşünülebilir. Biz Tayyip Bey'in başkanlığını destekleriz. Biz AKP'yle temelde bu ittifaka varız. Ben demiyorum, Abdullah Öcalan diyor, tutanak altında."

HM

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler