HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP'li Özpolat: AKP, Gül’ü siyasetin dışına itiyor

Durdu Özpolat “Başbakanlık, Cumhurbaşkanlığı yapmış Abdullah Gül siyasetin dışına itiliyor. Sayın Hisarcıklıoğlu’da dün yaptığı açıklamalarla hükümete güvenmediğini belirtiyor” dedi.

CHP'li Özpolat: AKP, Gül’ü siyasetin dışına itiyor

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özpolat, Kayseri’nin en büyük kozunun Abdullah Gül ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu olduğunu belirterek, “Başbakanlık, Cumhurbaşkanlığı yapmış Abdullah Gül siyasetin dışına itiliyor. Sayın Hisarcıklıoğlu’da dün yaptığı açıklamalarla hükümete güvenmediğini belirtiyor” dedi.

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat ile parti Meclis Üyesi Cemal Canpolat, Kayseri’deki parti teşkilatları ile bir araya geldi. Doğa Tesisleri’nde gerçekleştirilen toplantıda partililere seslenen Durdu Özbolat, Kayseri’den sorumlu milletvekili olarak görevlendirildiğini belirterek, “Bugün burada Kayseri’nin sorunlarını konuşacağız” dedi. Türkiye’nin seçime doğru gittiğini ifade eden Özpolat, artık 12 yıllık AKP iktidarının gitmesi gerektiğini öne sürerek, yerine Türkiye’ye, hukuktan, demokrasinden yana yeni bir yönetimin gelmesinin beklendiğini belirtti. Özpolat, “Bu bağlamda Cumhuriyet Halk Partisi, bu göreve talip. İktidar olmak için gece gündüz çalışacağız ve AKP’nin saltanatına son vereceğiz. Kayseri Türkiye’nin kalbi. Kayseri hem ekonomisiyle hem ilişkileriyle gerçekten bizi 1980 öncesinden sonra gelişen siyasal atmosferimizde 1994 yılına kadar Büyükşehir’in de CHP’li olduğu bir şehir. Ne yazık ki 1994’ten bu yana CHP olarak oy kaybettik ve Kayseri üstelik olmaması gereken bir noktaya geldi. İnanıyorum ki, bundan sonra bu kötü gidişe 'dur' diyeceğiz. Kayseri’nin yeniden daha önceki yıllarda olduğu gibi sosyal demokrasiye, sosyal demokratlara verdiği desteği yeniden alacağız” diye konuştu.

“KAYSERİ’NİN EN BÜYÜK KOZU GÜL’DÜ”

Kayseri’nin siyasetteki en büyük kozunun 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül olduğunu dile getiren Özpolat, ancak Gül’ün AK Parti’de siyaset dışına itildiğini iddia etti. Özpolat, şöyle konuştu:

“Hükümetin Kayseri’deki en büyük kozu, Başbakanlık, Cumhurbaşkanlığı yapmış olan Abdullah Gül’ün memleketi olması. Görüyoruz ki bu süreçte Abdullah Gül siyasetin dışına itiliyor. Türkiye ekonomisine yöne veren Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu da Kayserili. Onun da dünkü açıklaması iktidara olan güvenin azaldığını gösteriyor. AKP iktidara gelirken vaat ettiği hiçbir şeyi yapmadı. Bugüne kadar Kayseri müteşebbis bir il. Kayserili ticaret erbabı, Türkiye’de birçok ilki başarmış ve kendi dinamikleri var. Onların yaptıkları var ama devletin büyük bir yatırımını görmedim. Bakan, Cumhurbaşkanı olmasına rağmen Kayseri, bugüne kadar hak ettiği devlet desteğini almamıştır. İnanıyorum ki Kayserili vatandaşlarımız da dikkatle olan biteni en iyi görenlerdir. Vaatten başka hiçbir şeyi olmayan bu iktidara ilk seçimde gereken cevabı verecektir”

“ÖN SEÇİM YAPACAĞIZ EN AZ 3 MİLLETVEKİLİ ÇIKARACAĞIZ”

Yakın bir ilin milletvekili olduğu için yolunun sürekli Kayseri’ye düştüğünü ve genel merkezin verdiği görevle de bundan böyle sık sık kente geleceğini belirten Özpolat, hedeflerinin genel seçimlerde Kayseri’den en az 3 milletvekili çıkarmak olduğunu kaydetti. Özpolat, milletvekili adaylarının da ön seçim ile belirleneceğini belirterek, “Artık partimiz bugüne kadar denediği yöntemlerin dışında tüzüğe uygun ön seçim yapacak. Ön seçim örgütü, partiyi harekete geçirecek. Kendisini yönetecek insanlara seçme fırsatı taşıyacak. Kayseri’de CHP’nin 10 bin üyesi var. 10 bin üyenin harekete geçmesi demek 150 bin kişinin bir anda sandığa gitmesi anlamına gelir. Artık ithal aday yani dışarıdan aday dönemi kapanmalıdır. Her il kendi dinamiklerini parlamentoya göndermelidir. Kayseri’yi temsil edecek çok sayıda milletvekili adayı arkadaşlarımız var. Bunlara fırsat verilmemelidir. Bunun içinde ayrıca mücadele edeceğiz” diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından toplantı, parti içinde basına kapalı olarak devam etti. (DHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler