HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP'li Öztrak AYM kararını değerlendirdi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, TBMM'de basın toplantısı düzenledi

ANKARA, (DHA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak Anayasa Mahkemesi'nin, HSYK'nın yapısını değiştiren kanunun, Adalet Bakanına verilen yetkilerini düzenleyen hükümlerini iptaliyle ilgili, "Baştan beri biz söylüyorduk bu düzenlemede çok ciddi anayasaya aykırılıklar var. Bu düzenleme yargı bağımsızlığını, hukukun üstünlüğünü tehdit ediyor diye demek ki Anayasa Mahkemesi de bunu görmüş ve bununla ilgili bölümleri iptal etmiş" dedi.

Öztrak,gazetecilerin Anayasa Mahkemesi'nin, HSYK'nın değiştiren kanunun, Adalet Bakanına verilen yetkilerini düzenleyen hükümlerini iptaliyle ilgili soruya, "Hükümetin bugüne kadar izlediği tutuma, tavra, siyasete baktığınız zaman bu gerilim artacaktır. Belki Anayasa Mahkemesiyle ilgili Anayasa Mahkemesinin nelere bakabileceğiyle ilgili birtakım düzenlemeler yapmaya da kalkacaklardır" diye cevapladı.

KILIÇDAROĞLU'NA SALDIRI

Bir gazetecinin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na saldırıda bulunan Orhan Övet'in banka borçlarının olaydan 3 gün önce ödendiğinin hatırlatılması üzerine, “Bu Cumhuriyet tarihinde yapılan en dikkat çekici saldırılardan biridir. Bunun arkasında kim vardır, bunun araştırılıp mutlaka ortaya çıkarılması lazım. Aksi takdirde baktığınız zaman bunun kim tarafından azmettirildiği açık seçik ortadadır. Aynı ifadeleri kullanmaktadır. Hükümetin başı 'vatan haini' demektedir. Saldırgan da 'vatan haini olduğu için yumruk attım' demektedir. Onun için bir an önce bunun arkasında kim var, ne var, kim tarafından yaptırıldı mutlaka ortaya çıkarılmalıdır. Aksi takdirde ana sorumlusu, ana fail bellidir, hükümetin başıdır" diye cevapladı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler