HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP'li Öztürk 'sıfırcıları' Meclis'e taşıdı

CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, YGS sınavında 8 bin 516 adayın sıfır almasını Meclis'e taşıdı.

ANKARA (ANKA) - Öztürk, TBMM Başkanlığı'na Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

ÖSYM Başkanı Ali Demir'in, 2013 yılı YGS sınavından sonra 8 bin 516 adayın sıfır puan aldığı açıklamasını yaptığını hatırlatan Öztürk, "Ayrıca ÖSYM'den yapılan bir açıklamada ise "Matematik testinde yer alan Temel Soru Kitapçığı 30. sorusu ÖSYM Yönetim Kurulu'nun 29 Mart 2013 tarih ve 2013/07.02 sayılı kararı ile iptal edilmiştir. Temel Matematik testinde en az bir işareti bulunan adayların 30. soruya doğru yanıt verdikleri kabul edilerek değerlendirme yapılmıştır...' sözleri yer almıştır" dedi.

Bu kadar fazla öğrencinin YGS sınavında "sıfır" puan almasının gerekçelerini merak eden Öztürk, Milli Eğitim Bakanı'na şu soruları yöneltti:

"Geçtiğimiz yıllarda da binlerce öğrencimizin sıfır puan aldığını göz önünde bulundurursak, öğrencilerimizin bu tür sınavlarda başarısız olmalarının nedenleri araştırılmış mıdır? Araştırılmışsa bu araştırmaların sonuçları nelerdir?

Hatalı olduğu kabul edilen, matematik testinde yer alan 30. soru için herhangi bir şıkkı işaretleyenlerin soruyu doğru yanıtladığı, işaretlemeyenler için ise boş yanıt verdiklerini kabul ederek değerlendirme yapılması ne ölçüde hakkaniyetle bağdaşmaktadır? Yapılan bu hatadan dönülerek tekrar yeni bir değerlendirme yapılması düşünülmekte midir?"

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler