HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP'li Seçer: Cizre’de egemenlik PKK’nın eline geçmiştir

CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer, Cizre'de meydana gelen olayların ardından bölgede kontrolün terör örgütüne geçtiğini ileri sürdü.

CHP'li Seçer: Cizre’de egemenlik PKK’nın eline geçmiştir

CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer, Cizre'de meydana gelen olayların ardından bölgede kontrolün terör örgütüne geçtiğini ileri sürerek, "Kamu güvenliği denen kavramdan kimse söz edemez. Doğu ve Güneydoğu’da Türkiye Cumhuriyeti devletinin egemenlik hakkı PKK terör örgütünün eline geçmiştir. Cizre’de maalesef devlet yoktur" dedi.

CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer, Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş ile Parti Meclis Üyesi Meryem Gül Çiftçi, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Şanlıurfa'da CHP il binasını ziyaret etti ve partililerle bir araya geldi. Ziyarette gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer, Cizre’de yaşanan olayları şöyle yorumladı:

"Türkiye’nin iç barışa ihtiyacı vardır. Türkiye’de ‘Kamu Güvenliği’ denen bir kavramdan kimse söz edemez. Doğu ve Güneydoğu’da Türkiye Cumhuriyeti devletinin egemenlik hakkı PKK terör örgütünün eline geçmiştir. Cizre’de yaşananların ardından ilçede maalesef devlet yoktur. Devlet, Cizre’deki çatışmalara müdahale edemez durumdadır. Devlet Cizre’de acizdir ve çatışma alanına girememektedir. Türkiye’de AKP hükümeti sayesinde devlet bir anlamda yok hükmündedir. Bu kötü gidişe dur demek için CHP’yi iktidar yapmamız lazım. Bir kez bize iktidar, Kılıçdaroğlu’na başbakanlık şansı verin."

CHP Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş ise hükümetin tarım politikalarını eleştirdi ve hükümetin çiftçiye zulmettiğini, bu nedenle insanların tarımdan uzaklaştığını söyledi.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler