HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP'li Tanal, Melih Gökçek'i savcılığa şikayet etti

CHP Milletvekili Mahmut Tanal, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in mahkeme kararını uygulamadığı gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulundu.

CHP'li Tanal, Melih Gökçek'i savcılığa şikayet etti

Ankara'daki cadde ve sokakların belediye tarafından ücretli otopark olarak kullanılamayacağı yönünde açtığı davayı kazanan CHP Milletvekili Mahmut Tanal, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in mahkeme kararını uygulamadığı gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelen Mahmut Tanal, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmek üzere Melih Gökçek hakkında, 'Mahkeme kararlarını uygulamama ve görevi kötüye kullanma' suçlamasıyla savcılığa dilekçe sundu. Ankara 17. İdare Mahkemesi'nin kararını da dilekçeye ekleyen Tanal, "Şüpheli hakkında Anayasa 138'inci madde gereğince ve İdari Yargılama Usulü Kanunu 28'inci madde gereğince mahkeme kararlarını uygulamama, İmar Kanunu 37'nci madde gereğince Otopark Yönetmeliği'ne aykırılık, otopark tahsilatlarını amacına uygun kullanmama, TCK madde 257 gereğince görevi kötüye kullanma suçlarını işlemesi nedeniyle soruşturma yapılarak, kovuşturma açılması, şüphelinin cezalandırılmasına karar verilmesini arz ederim" ifadelerine yer verdi.

"OTOPARK ÜCRETLERİ BAŞKA AMAÇLA KULLANILAMAZ"

Suç duyurusunda bulunduktan sonra konuyla ilgili adliye önünde basın açıklaması yapan Mahmut Tanal, "İmar kanunun 37 ve 44'üncü maddesi uyarınca belediyeler vatandaşa imar ruhsatını verdiği zaman, imar ruhsatıyla birlikte mutlak suretle otopark yerini tahsis etmesi lazım. Otopark yeri tahsis edilmeden yapı ruhsatının verilmemesi lazım. Ancak bugüne kadar, yapı ruhsat izni ve imar ruhsatı verilen çok yer var Ankara'da. Ancak otopark imkanı olmayan yerlerde ise belediyenin ruhsat almak isteyen vatandaştan park ücreti alıp bölge otoparkları yapması lazım. Başka bir amaçla da o para kullanılamaz. Ankara'nın tüm cadde ve sokaklarının hepsi parayla, ihaleyle otopark olarak kullanılıyor. Ayak bastı parası gibi on dakikadan sonra, para alınmaya başlıyor" dedi.

"GÖKÇEK, MAHKEME KARARINI UYGULAMADI"

Bununla ilgili ilk milletvekili seçildiği dönem, Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne cadde ve sokakların trafik amacıyla geçişler için kullanılması gerektiği ve otopark olarak kullanılamayacağına ilişkin Ankara 17'nci İdare Mahkemesi'ne dava açtığını belirten Mahmut Tanal, "Mahkeme kararında, cadde ve sokakların otopark olarak kullanılamayacağını belirterek bu yöndeki talebimi kabul etti. Ankara'daki tüm cadde ve sokakların otopark olarak kullanılmasını iptal etti" dedi. Söz konusu mahkeme kararının kesinleştiğini de aktaran Tanal, "Anayasamızın 138'inci maddesi uyarınca mahkeme kararları; kurumları, kuruluşları, kişileri, yürütmeyi, yasamayı bağlar. Bu hüküm gereğince kesinleşen bu mahkeme kararını, Melih Gökçek yerine getirmedi. Bundan dolayı, Melih Gökçek'i şikayet ediyorum, cezalandırılmasını talep ediyorum" dedi.

"100 DOSYA ŞUAN 99'A DÜŞTÜ"

Tanal ikinci şikayet nedeninin ise otopark ücreti adı altında yapı ruhsatını alırken, yatırdıkları otopark ücretini, bugüne kadar bölgede ücretsiz otopark yapmadığı için ve bu paraları otopark dışında başka amaçlar için kullandıkları için bununla ilgili de ayrıca şikayette bulundum" dedi. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkındaki iddiaları 100 madde ile açıklayacağı söylemlerine atıfta bulunan Tanal, "Sayın Arınç 100 tane dosya diyordu. 100 dosya şuan 99'a düştü" diye konuştu.

ANKARA'DA YAŞAYAN HERKES GÖKÇEK'İ ŞİKAYET EDEBİLİR"

Mahkeme kararının kesinleştiğini vurgulayan Tanal, Ankara'da yaşayan herkesin 'mağdur', sıfatıyla Melih Gökçek'i şikayet edebileceğini de belirtti.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler