HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP'li Tanrıkulu: Berkin Elvan'‘ı öldürenler kimlerdir?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a Berkin elvan'ı sordu.

ANKARA (ANKA)- CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a, Gezi Parkı olayları sırasında evinden ekmek almak için çıkan, ancak başına isabet eden gaz fişeğiyle ağır yaralanan ve 269 günlük yaşam mücadelesinin ardından hayatını kaybeden 14 yaşındaki Berkin Elvan"ı öldürenlerin kimler olduğunu sordu.

Tanrıkulu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde şöyle dedi:

"16 Haziran 2013 günü Gezi Parkı olayları sırasında evinden ekmek almak için çıkan, ancak başına isabet eden gaz fişeğiyle ağır yaralanan ve 269 günlük yaşam mücadelesinin ardından 11 Mart 2014 günü hayatını kaybeden 14 yaşındaki Berkin Elvan"ı öldürenler kimlerdir?

16 Haziran 2013 günü evine ekmek götürürken düzenlenen bir saldırı sonucu başından yaralanan Berkin Elvan'ın hastaneye yaralı olarak getirildiği aynı gün hazırlandığı öne sürülen bir tutanakla, polisin 14 yaşındaki Berkin Elvan'ı terör örgütü üyesi gibi göstermek için cebinde patlayıcı madde bulunduğu yönünde bir tutanak hazırladığı iddiası doğru mudur? Hazırlayan kişiler kimlerdir? Bu kişiler hangi kurumun görevlileridir?

Tutanakta imzası bulunan görevliler hakkında adli veya idari soruşturma başlatılmış mıdır? Başlatılmışsa sonuçları, başlatılmamışsa gerekçe ve hukuki dayanakları nelerdir?

Gezi Parkı gösterileri sırasında polis güçlerine sınırsız şiddet kullanma talimatını veren üst düzeydeki yöneticiler hakkında yasal bir soruşturma başlatılmış mıdır?

"Aney senin ayağın sakat, bir olay olursa kaçamazsın, ben gideyim ekmeğe, hem sokakta arkadaş bulursam kahvaltıya getirebilir miyim?' diyen bir çocuğun örgüt üyesi gibi gösterilmeye çalışılmasının sebebi nedir?

"Kahramanlık destanına'14 yaşında bir çocuğun ölümünü de ekleyen ilgili polisler hakkında yürütülen idari soruşturma var mıdır? Var ise idari soruşturmanın sonucu nedir? Yok veya sonuçlanmamış ise hukuki dayanak ve gerekçeleri nelerdir?"

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler