HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP'li Tanrıkulu, kaybolan ve çalınan 2014 yerel seçim mührü sayısını sordu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a kaybolan ve çalınan 2014 yerel seçim mührü sayısını sordu.

ANKARA (ANKA)- Tanrıkulu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, "Hırsızlık bitmiyor: İstanbul'da 20 'evet' mührü çalındı!" başlığı ile basında yer alan haberlerde, 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimler öncesinde İstanbul'un Esenyurt ilçesinde 20 "evet" ve 10 sandık kurulu mührünün çalındığı iddialarının gündeme geldiğini belirterek şöyle dedi:

"Kaybolan ve çalınan 2014 yerel seçim mührü sayısı kaçtır?

Kaybolan ve çalınan 2014 yerel seçim zarfı sayısı kaçtır?

20 "evet' ve 10 sandık kurulu mührünü çalan kişilerin bulunması için yapılan çalışmalar nelerdir? Olayın gerçekleştiği bölgede bulunan mobese kamera kayıtları incelemeye alınmış mıdır?

Şehit Caner Mert Kapalı Spor Salonu sorumluları ile ilgili yasal bir inceleme başlatılmış mıdır veya başlatılacak mıdır?

Şehit Caner Mert Kapalı Spor Salonu'ndan kaybolan ve çalınan mühür ve zarflardan siyasi partilerin 10 gün sonra haberinin olması sorumluluk ihlali değil midir?

Seçim güvenliğine ilişkin bilgiler hızlı bir şekilde tüm partilere neden iletilmemiştir?

İl ve ilçe seçim kurullarına getirilecek oyların güvenliği nasıl sağlanacaktır? Kaç güvenlik personeli görevlendirilmiştir?

İl ve ilçe seçim kurullarına görevli olmayanların girişi nasıl engellenecektir? İl ve ilçe seçim kurullarında kaç adet güvenlik personeli görevlendirilmiştir?"

En Çok Aranan Haberler