HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP'li Tanrıkulu LPG zammını sordu

Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, "3 Aralık 2013 tarihi itibariyle akaryakıt ürünlerinden LPG'ye litre başına yaklaşık 30 kuruş zam yapılmasının gerekçesi nedir?" diye sordu.

ANKARA (ANKA)- CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu, Başbakan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, 2003-2012 yılları arasında yıllar bazında yapılan LPG ithalat tutarlarını, ithalatların yapıldıkları ülkelere ve litre fiyatlarına göre ne kadar olduğunu öğrenmek istedi.

Tanrıkulu'nun soru önergesinde şu sorular yer aldı:

"2013 yılında 1 Aralık tarihi itibarıyla LPG ithalat tutarları ithalatların yapıldıkları ülkelere ve litre fiyatlarına göre ne kadardır?

EPDK tarafından 2013 1 Aralık tarihi itibariyle LPG ithal etme lisansına sahip olan firmalar hangileridir?

2003-2013 yılları arasında 1 Aralık tarihi itibariyle miktar ve tutar olarak en fazla LPG ithal eden ilk on firma hangileridir?

Enerji Bakanı Taner Yıldız EPDK'nın kuruluş yıldönümü toplantısında gazetecilerin sorusu üzerine "LPG zammı serbest piyasa mekanizması içinde gerçekleşti' açıklaması ile hükümetinizin istikrarlı ve koruyucu bir akaryakıt fiyat politikası olmadığını mı itiraf etmiştir?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Taner Yıldız'ın açıklaması doğru ise o halde neden Avrupa ülkelerinde de aynı oranlarda akaryakıt ve LPG'ye zamlar gerçekleşmemiştir?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Taner Yıldız'ın açıklaması doğru ise o halde neden dünya ölçeğinde akaryakıt fiyatları LPG de dahil olmak üzere düşme trendine girmiştir?

Serbest piyasa mekanizması Türkiye için farklı, dünyanın diğer ülkeleri için farklı mı işlemektedir?

Hükümetiniz tarafından aylık enflasyonun yüzde 0,01, yıllık enflasyonun yüzde 7,32 açıklandığı gün, LPG'ye yüzde 13,75, evlerde kullanılan tüpe yüzde 15,41 zam yapılmasının gerekçesi nedir?"

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler