HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP’li Tanrıkulu: Polis akademisinin kapatılma gerekçesi nedir?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, "Dünyaya eğitim veren Polis Akademisi'nin kapatılma gerekçesi nedir? Güvenlik boşluğu oluşacak mıdır?" diye sordu.

ANKARA (ANKA)- Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde yeni Güvenlik Yasası tasarıyla AK Parti'nin kendi kadrolarına istihdam alanı açmak istediği iddialarını gündeme taşıdı. Tarafsız ve hukuka saygılı bir polis yetiştirmek yerine AKP zihniyetine ve talimatlarına uygun hareket edecek bir polis teşkilatının hedeflendiği kaygısı bulunduğunu öne süren Tanrıkulu şu soruları yöneltti:

"Dünyaya eğitim veren polis akademisinin kapatılmasının gerekçesi nedir?

Polis akademisi güvenlik birimleri fakültesinin kapatılmasıyla bugüne kadar harcanan mali kaynak boşa mı gidecektir?

Polis meslek yüksekokullarının kapatılmasının gerekçesi nedir?

Polis meslek yüksekokullarının kapatılmasının ülkemizin güvenliğini nasıl etkileyeceği konusunda herhangi bir bilimsel araştırma yapılmış mıdır?

Türkiye Cumhuriyeti Polis Teşkilatının hukuk kuralları karşısında hesap verebilir ve yurttaşları için hizmet etmek yerine, yurttaşlara karşı ve oluşturulacak kadrolarla adeta AKP'ye hizmet eder nitelikte oluşturulması düşüncesinden geri dönülecek midir?"

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler