HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP'li Tarhan'dan Yakut'a karma eğitim tepkisi

CHP Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan, Ak Partili Meclis Başkanvekili Sadık Yakut'un açıklamalarına sert tepki gösterdi.

ANKARA (ANKA)- Tarhan "Şimdiki amaçları karma eğitimi kaldırmakmış. Ayırmak gerekiyorsa illa ki birilerini birilerinden,zihniyeti ve niyeti bozuk olanları ayırmak gerekir evvel emirde ötekilerden" diyerek tepki gösterdi.

Tarhan yaptığı açıklamada, Meclis Başkanvekili Sadık Yakut'un,"kız ve erkek öğrencilerin birlikte eğitim yaptırılmasınıbüyük bir yanlışlık olarak değerlendiriyorum" şeklindeki açıklamalarını eleştirdi.

Yakut'un açıklamalarına ilişkin, "Şimdiki amaçları karma eğitimi kaldırmakmış" ifadesini kullanan Tarhan, şöyle dedi:

"Muhtemelen bu açıklamanın ardından birileri çıkıp "parti değil, kişisel görüş' falan diyecek, tepkileri gidermeye koyulacak. Ama ne yaparlarsa yapsınlar biz gerçeği biliyoruz.

Biz biliyoruz kibeyinsel düşünce böyle fikirler üretilmez.

Biz biliyoruz kiderdiniz özgürlük ya da inancını serbestçe yaşayabilme değildir.

Biz biliyoruz ki temsil ettiğiniz zihniyet;karma eğitimi"kızlı/erkekli' diye aşağılayıp, kadının ne giyip, hangi sayıda çocuk doğurduğunda makbul sayılacağını dikte etmekten vazgeçmeyecek.

Namusu, sadece kadın ve erkek üzerinden kurgulamaktan asla vazgeçmeyecek. Okulları, kaldırımları, toplu taşım araçlarını, hastaneleri, merdivenleri, hatta mezarlıkları ayırarak ahlaklı olunacağını zannetmeye devam edecek.

Asıl namusun,hırsızlık, yolsuzluk, emek sömürüsü,onurlu gençlerin eline para sıkıştırmak, sülalesini zenginleştirmek, eşitsizlik, adaletsizlik gibi zeminlerde aranması gerektiğini hiç, ama hiç anlamayacak."

-"BU ÜLKENİN ÇOCUKLARI SİZİN TEK TİP ANLAYIŞINIZA KURBAN EDİLEMEYECEK KADAR DEĞERLİDİR"-

"Ve biz biliyoruz ki, bu ülkenin çocukları sizin tek tip anlayışınıza kurban edilemeyecek kadar değerlidir" diyen Tarhan, "Çocukları, gençleri "korumak vs.' dediğinizi duyar gibiyim. Sakın ha kadınları koruduğunuz gibi korumaya kalkmayın onları da. Hatta mümkünse siz korumayın onları, bırakın biz korumayı biliriz -sizden.Ayırmak gerekiyorsa illa ki birilerini birilerinden,zihniyeti ve niyeti bozuk olanları ayırmak gerekir evvel emirde ötekilerden" dedi.

Tarhan yazılı açıklamasının altına da,"Bunlar da benim kişisel görüşümdür ki partimi bağlamaz" notunu düştü.

En Çok Aranan Haberler