HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP'li Tuncay Özkan'ın sözlerine inceleme

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan'ın, Trabzon'un Maçka ilçesindeki programı sırasında söylediği sözler üzerine idari inceleme başlatıldığı bildirildi. CHP Milletvekilleri Tuncay Özkan ile Haluk Pekşen, parti otobüsü üzerinde konuşurken sivil polislerle yaşanan gerginliğin sosyal medyaya yansıması üzerine açıklama yapmıştı. Açıklamada, yaşananların bazı internet siteleri tarafından 'CHP Milletvekilleri polise it dedi’ şeklinde çarpıtıldığı ifade edilmişti.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Özkan'ın ilçede dün gerçekleştirilen programdaki konuşmasına ilişkin şu ifadeler kullanıldı:

"İlimiz Maçka ilçesinde Cumhuriyet Halk Partisi seçim otobüsü üzerinde konuşma yapmakta olan İzmir Milletvekili Tuncay Özkan'ın sinirli bir şekilde, kamu düzeni ve güvenliği ve aynı zamanda parti heyetinin de güvenliğini sağlamakla görevli olan sivil giyimli güvenlik görevlilerine yönelik sarf ettiği, sosyal medyada ve kamuoyu gündeminde yer alan sözler ile oluşan hadise hususunda idari inceleme başlatılmış olup, safahata göre adli işlem yapılması hususunda gerekli girişimde bulunulacaktır."

CHP'Lİ VEKİLLERDEN YALANLAMA: POLİSLERE GİT DEDİK

CHP Milletvekilleri Tuncay Özkan ile Haluk Pekşen, Trabzon'un Maçka İlçesi'nde parti otobüsü üzerinde konuşurken sivil polislerle yaşanan gerginliğin sosyal medyaya yansıması üzerine açıklama yaptı. Yaşananları bazı internet siteleri tarafından, ‘CHP Milletvekilleri polise it dedi’ şeklinde çarpıtılarak verildiği belirtilen açıklamada, “Milletvekillerimiz şahıslara ‘Git’ demişler, ancak maksatlı bir biçimde çarpıtılarak ‘it’ olarak yansıtılmıştır” denildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Trabzon'da yarın gerçekleştireceği miting öncesi kentte bulunan CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, öğle saatlerine Maçka İlçesi'nde parti otobüsü üzerinden vatandaşlara seslendi. Milletvekili Özkan’ın konuşması sürerken Milletvekili Pekşen parti otobüsünün arkasında bulunan bazı kişilerle tartıştı. Yaşanan tartışma üzerine sinirlenen ve konuşmasını yarıda kesen Milletvekili Özkan da, otobüsün arkasına yönelerek söz konusu kişilere tepki gösterdi, polisin müdahale etmesini istedi.

Bir vatandaşın cep telefonuyla kaydettiği gerginliğe ilişkin videonun yayınlandığı bazı internet haber sitelerinde Milletvekili Özkan’ın tartıştığı sivil kişilere, ‘İt’ şeklinde hitap ettiği iddia edildi.

‘2 ŞAHIS PROVOKASYON YAPMAYA ÇALIŞTI'

Bunun üzerine CHP’li vekiller Pekşen ve Özkan, ortak bir açıklama yayınladı ve olayın çarpıtıldığını söyledi. Sosyal medyada geniş tepkilere neden olan olaya ilişkin yapılan haberlerin gerçeği yansımadığı belirtilen açıklamada, “Miting devam ederken konuşmaların yapıldığı otobüse doğru gelen sivil giyimli 2 şahıs, el kol hareketleri yaparak provokasyon yapmaya çalışmışlardır. Otobüsün üzerinde konuşma yapan milletvekillerimiz de bu şahıslara yönelik olarak, 'Gidin buradan, çek git’ diyerek bu provokasyon girişimini önlemiş ve polisleri göreve çağırmıştır. Ancak yaşanan olay çeşitli internet siteleri tarafından, ‘CHP milletvekilleri polise it dedi’ şeklinde çarpıtılarak yansıtılmıştır Yapılan bu haberler kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır” denildi.

‘POLİS, BİR PARTİNİN DEĞİL DEVLETİN GÜVENLİK GÜCÜDÜR’

Olayın maksatlı olarak çarpıtıldığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Öncelikle otobüse doğru gelen bu şahıslara hiçbir şekilde ‘it’ şeklinde bir söylemde bulunulmamıştır. Milletvekillerimiz şahıslara, ‘Git’ demiş, ancak maksatlı bir biçimde çarpıtılarak ‘it’ olarak yansıtılmıştır. Görüntüler dikkatli bir şekilde incelendiğinde milletvekillerimizin, ‘Polis gelin, buna müdahale edin’ dediği çok net bir şekilde görülmektedir. Kaldı ki otobüse doğru gelen şahıslar sivil kıyafetlidir. Bu şahısların polis oldukları daha sonra öğrenilmiştir. Böyle bir provokasyonun olmasını gayet normal karşılıyoruz. Ancak bu provokasyonun devletin güvenlik kuvvetleri tarafından yapılması, kesinlikle kabul edilebilir bir durum değildir. Polis, bir partinin değil, devletin güvenlik gücüdür. Polisin görevi bu tür provokasyonlara alet olmak değil, orada miting yapan milletvekillerinin ve vatandaşın güvenliğini sağlamaktır. Bu provokasyonun ardından Maçka İlçe Emniyet Müdürü Şemsettin Kulaksız, milletvekillerimizden özür dilemiştir. Meydana gelen bu provokasyon ve sonrasında medyada yer alan asılsız ve iftiraya dayanan haberler göstermektedir ki; bu olay bilinçli olarak yapılmıştır. Bu tür olaylar ve haberler referandum sürecinde bilinçli olarak yapılmakta, partimiz ve milletvekillerimiz hedef gösterilerek yıpratılmak istenmektedir. Halkın üstünde her türlü baskıyı kullanarak milletin iradesini teslim alınmaya çalışıldığı böyle tarihi bir dönemde şu net bir şekilde bilinmelidir ki; ne Cumhuriyet Halk Partisi ve milletvekilleri, ne de Trabzon halkı, ülkemizin ve milletimizin geleceğini, Cumhuriyetimizi savunmaktan asla vazgeçmeyecektir.” (AA-DHA)


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler